Datenight på Skippers Inn hos AIRA

2023-07-14 - Restaurants

Idag skulle vi båda äntligen gå på semester och jag hade lyckats få ett bord bokat på AIRAs sommarrestaurang, Skippers Inn. Trots att vartenda datum blev fullbokat efter bara några dagar ordnade ingen mindre än Pi själv ett bord till oss. 

Dagen bjöd på fantastisk väder och efter ett par minuters båttur till Djurgården och en promenad bort till AIRA, hälsades vi glatt välkomna trots att vi var lite tidiga. Tjejen som tog emot oss kände snart igen oss och medan vi slog oss ner efter kajkanten för att beställa en drink, kom hon snabbt förbi med två glas och champagne till oss! Nu snackar vi om trevligt mottagande! 

Senast vi sågs skulle de åka till Michelinceremonin och förhoppningsvis få sin andra stjärna, vilket de också fick, så nu berättade hon glatt om det hela när vi frågade! Så himla välförtjänt!

Efter ett par minuter fick vi vårat bord och hon försäkrade oss om att vi inte behövde stressa, vi fick sitta hur länge vi ville trots att sittningen bara är 2,5 h i vanliga fall. Och skulle vi komma börbi fler gånger i sommar, skulle hon se till att vi fick plats även om det var fullbokad.

Menyn bestod av mellanrätter där vi rekommenderades att ta in 3-4 st och sedan dela på dem. Sagt och gjort, vi plockade på oss lite allt möjligt, tog in varsin drink och lite passande viner! Efter ett par timmar var vi så mätta att vi inte ens beställde in någon efterrätt ^^ Det händer inte ofta!

Ännu en trevlig kväll hos AIRA och jag ska så klart erkänna att det känns lite extra kul när man blir ihågkommen och lite extra uppassad. Ett glas champagne kostar dem inget på det stora hela, men det gör ju att vi känner oss så oerhört välkomna och givetvis kommer rekommendera dem vidare till andra. 


Råbiffssandwich

Råbiffssandwich med kycklingemulsion, mandel, parmesan och vattenkrasse.

Så otrolig god att vi beställde in en omgång till av denna lilla läckerbit!


Tomatcrudo

Tomatcrudo med fermenterade krusbär, citronverbena, burrata och jalapeño


Säsongens grönsaker

Säsongens grönsaker - ”Homage Shibumi” med vitlök, ingefära och Katsuobushi


Frøyalax

Frøyalax med vit persika, fingerlime och fikonblad


Aktikomatchiris

Aktikomatchiris med svart tryffel, kungskrabba, miso, rostad kycklingbuljong och bakat ägg


Grillad biff

Grillad biff med pepparsås, vårlök och passionsfrukt


Fotogalleri

Aira - Skippers Inn