Nyårsafton 2022

2022-12-31 - Events

Vi vaknade till strålande solsken och krispig luft. Vi slog oss ner vid köksbordet och mumsade i oss vår sista frukost för året innan jag satte igång med dagens donande. Det var mycket som skulle fixas och förberedas idag, men strax efter kl. 15 var vi klara med alla förberedelser. 

Vi svidade om till nyårsoutfiten och dukade bordet. Därefter såg vi till att få undan så mycket som möjligt så att vi kunde njuta av kvällen.

Vår nyårsmiddag inleddes med små tilltugg och vår finaste flaska champagne - Dom Perignon Vintage 2009. Jag fick denna som tack för min medverkan på en konferens för ett par år sedan och jag har väntat på ett tillfälle för att få öppna den!

Därefter gick vi in på mellanrätterna och längre än så kom vi inte den här kvällen... Egentligen skulle middagen fortsatt här, men vi var så mätta att vi sparade resterande rätter till morgondagen.

Vi dukade undan och städade upp lite, sedan slog vi oss ner vid bordet och spelade tre omgångar av "Böcker och Röns", där jag gick förlorande ur striden... Det var smärtsamt på två, mest för att när någon gick ut, då satt man kvar på mååånga poäng själv ^^ 

När klockan närmade sig 00-slaget, öppnade vi upp fönstret i köket och inväntade fyrverkerierna över Lidingö! Så himla mysigt!


Ostron

Ostron med soja, ingefära och lime


Oxtartar

Oxtartar med stenbitsrom


Tonfisktartar

Tonfisktartar med wasabi, avokado och forellrom


Pilgrimstartar

Pilgrimstartar i noriskal med picklad gurka och äpple


Dillkrustad

Dillkrustad med havskräfta, pepparrot, citron och brynt smörskum


Pâte à Choux

Pâte à Choux med Wrångebäcksost och vintertryffel


Hasselbackspotatis

Hasselbackspotatis med smetana och Kalixlöjrom


Oxtartar

Oxtartar med caviar, oxmärg och talgemulsion