36 år!!

2022-12-15 - Events

Å då fyllde man 27 för 9e gången, hur galet är inte det?! 

Vilken skön dag jag har haft trots att jag fyller på en tråkig torsdag. Det har varit underbart väder - kallt, krispigt och rosablå himmel. Ikväll skulle jag möta upp Johan inne i stan för att sedan ta oss vidare till Sushi Sho - en enstjärnig Michelinrestaurang.

Båtresan in var smärtfri, men att tro att bussarna ska gå som utlovat när det är vinter var att hoppas på lite för mycket. Efter väldigt mycket om och men satt jag äntligen på en buss mot Odenplan, men jag var nu nästan 20 min sen mot vad jag hade planerat och Sushi Sho är inte en restaurang man kan komma sent till då alla gäster serveras samtidigt, omgång efter omgång.

Hursomhelst, när jag kom fram satt Johan och väntade på mig och jag hade till och med några minuter till godo då jag inte var sist. Det blev en glas champagne för att skåla in kvällen, sedan kom servering efter servering in. Och gott, det var det! Men, var det värt priset? Definitivt inte. Det blev totalt 15 serveringar efter att vi beställt in samtliga "extraserveringar" och grovt räknat hamnade vi på 170 kr/servering... det är nästan 170kr/tugga!! Sanslöst dyrt. 

Jag är inte jättestor i maten, men jag vill inte påstå att jag blev mätt. Dessutom serverades ingen form av sött avslut, plötsligt var det bara över vilket kändes lite konstigt. Det kändes liksom inte som att sittningen fick ett naturligt avslut. Nja, det är kul att vi har varit där och det var verkligen supergott - grymma råvaror och schyssta japanska smaker. Men, jag kommer nog inte rekommendera restaurangen vidare just pga. priset. 

Innan vi rörde oss hemåt igen smet vi in på Bröd & Salt och köpte med oss varsin bulle hem så att vi kunde dricka glögg och ha lite paketöppning. Jag hade nämligen fått en present från Johans kompis, Martin, och tydligen var det något vi skojat om för flera månader sedan. Jag hade då sagt att jag skulle bli besviken om jag inte fick "vad-det-nu-var-som-jag-hade-glömt-bort" i födelsedagspresent... Och jovisst, nu hade jag ett paket att öppna ^^