Den 19 september firar jag och Johan 8 år tillsammans! Galet att det redan gått 8 år... Det firade vi ikväll med en god middag på Restaurang Tegelbacken och vi fick chansen att se ingen mindre än Markus Aujalay jobba i köket och servera samt prata lite med sina gäster. Det gillar jag, jag gillar när kockarna själva är på plats... det ska de vara!
Jag tror vi båda två var rörande överens om kvällens bästa rätt - Hamachin. Syrligt, hetta, färschet... allt som jag eftersöker! Denna kommer jag minnas! Även ostronet var grymt bra! Däremot var vi inte alls överens om råbiffen - Johan blev besviken medan jag uppskattade den, framförallt gillade jag ostronmajonnäsen.
Potatischips
Potatischips med tryffelmajonnäs och Parmesanost.
Ostron
Ostron med soja, ingefära och lime. Grymt gott - så mycket smak!
Tartlette
Tartlette med forellrom, gräddfil, vinägerlök och gräslök. Här försvann tyvärr smakerna då tartletten tog över.
Grillade grönsaker
Grillade grönsaker “Escalivada” med boquerones och aioli. Gott, absolut, men inget speciellt.
Hamachi
Hamachi ”crudo” med mandarin, yuzu, citronverbena, koriander och olivolja.
Kvällens bästa rätt utan tvekan! Så otroligt gott med syran, hettan och fräscheten. Denna rätt kommer jag minnas länge framöver.
Snökrabba
Snökrabba “toast” med soja, sesam, shiso, forellrom och avokado. Kanske den rätt som hamnar längst ner på kvällens lista för min del. Krabba är inte riktigt min grej.
Råbiff
Råbiff med ostronmajonnäs, rödbeta, torkad vinäger, krasse och dill. En "vanlig" råbiff om det inte vore för ostreonmajonnäsen vilken jag tyckte var väldigt god.
Dorade
Dorade med vitlöksstekt svart ris, tomatconfit, blåmussla, fänkål och smörad skaldjursjuice.
Chokladmousse
Luftig chokladmousse med mjölkglass, kaksmulor och saltkola.
Crème Caramel
Crème Caramel ”Peach Melba” med amaretto, lättvispad grädde, inkokt persika och färska hallon.