Dalsland med familjen Engsfelt

2022-07-07 - Events

Som Johan har sett fram emot den här helgen, en helg bestående av grill, lekar, fiske, vattenskoter, m.m. Han har peppat i veckor!

Eftersom jag fortfarande har en vecka kvar till semestern såg jag till att få låna en laptop över sommaren från jobbet. Det möjliggjorde att vi kunde köra till Degerfors under onsdagen, för att sedan köra vidare till Dalsland under torsdagseftermiddagen. När vi kom fram till Degerfors satt mamma och rullade vindruvsdolmar!! Alltså, det är bland det bästa jag vet! 

Under torsdagen jobbade både Johan och jag ifrån Degerfors och innan det var dags att bege sig mot Dalsland var det dags att mumsa i sig vindruvsdolmarna som mamma förberett dagen innan! Jag dubbel- och trippelkollade med Johan att vi inte skulle äta när vi kom fram och han var helt säker på att så var fallet. Och för säkerhets skull åt vi så mycket att vi höll på att spricka... Det var SÅ gott!

Mätta och belåtna vinkade vi hej då till Familjen Ek och sedan styrde vi kosan mot Arvika och Bengtsfors. Vi körde igenom Bengtsfors och fortsatte 20 min innan vi svängde av på en liten skogsväg. Huset låg en liten bit in i skogen invid en sjö, det låg så himla fint!

Det tog inte ens 5 minuter innan Johan och Philip stod och slog på en golfboll tillsammans. De där två alltså ^^ Ut kommer Tomas med enorma fiskpaket som skulle läggas på grillen... Jag och Johan bara tittade på varandra ^^ Hur skulle vi orka med detta?! Men, drygt en timme senare var Johans paket slut och jag hade iaf kämpat mig igenom hälften. 

Fredag morgon ringde Johans klocka kl 06 - dags för morgonfisket. Jag somnade inte om, men vågade inte heller gå ner ifall de andra fortfarande sov. När klockan närmade sig 09 kunde jag fortfarande inte höra någon, men nu orkade jag inte ligga kvar längre. Väl nere satt ju alla i köket och käkade frukost ^^ Jag slog mig ner utomhus i solen och började jobba och snart kom Johan och Philip hem med dagens lunch (no joke)!

Den här dagen bestod av lekar varvat med jobb, lunch och middag - precis hela dagen. På kvällen gick semifinalen av stapeln för årets Böcker & Röns, ett oerhört viktigt kortspel där jag stod som vinnare senaste gången vi spelade tillsammans i Kreta. Jag tog mig vidare till finalen, men det var med nöd och näppe trots att jag satt och räknade så gott jag kunde!

Lördagen bjöd på vattenskoter i massor. Jag fegade ur och hoppade aldrig på den, men Johan var som ett barn på julafton liksom alla i familjen Engsfelt! Det blev även badminton och volleyboll samt en tur i skogen på jakt efter guldet. Men, vi hittade inte ens kantareller så det räckte till en macka var ^^

Finalen av Böcker & Röns gick av stapeln efter kvällens grillning, som var så svensk den kunde bli - svenskar grillar oavsett väder, det vet vi alla. Spänningen var olidlig inför sista omgången och hade det inte varit för att Johan teamade ihop med Tomas så hade jag vunnit hela skiten! Men, nu svek han mig... big time! He'll never hear the end of it!

På söndag var det dags att packa ihop och tacka för den här gången! Innan alla åkte åt varsitt håll såg vi till att ta ett gemensamt gruppfoto, precis som vi gjorde i Kreta!


fotogalleri

Dalsland -22