Aloë ✽✽

2022-06-18 - Restaurants

Johan överaskade mig med en bokning på den tvåstjärninga Michelinrestaurangen Aloë! Vi har pratat om att göra detta länge, men av någon anledning har det inte blivit av. Ikväll var det äntligen dags och jag såg verkligen fram emot att få klä upp mig och äta gott!

Vi hoppade in en taxi mot förorten i Älvsjö och när vi kom fram stod ingen mindre än ägaren själv, Daniel Höglander, och välkomnade oss utanför restaurangen. Väl på plats fick vi slå oss ner i deras lounge där det var dags för ett par Hors D'auvre samt drinkar om så önskades. Jag tog ett glas champagne och Johan beställde in en Dry Martini. När våra glas närmade sig slutet kom de med påtår (!?) och fyllde up drinkarna igen... Första gången jag varit med om påtår på en drink som inte ingår i vinpaketet. Bonuspoäng!

Snart välkomnades vi in till restaurangen där vi hamnde vid ett mindre "community table" med ett annat par. Minuspoäng här eftersom jag och Johan verkligen såg fram emot en middag på tu man hand, de kunde iaf ha informerat om detta i förväg.

Tyvärr var det inte många rätter som stack ut under kvällens gång. Missförstå mig rätt, allting smakade fantastiskt gott, men ingenting pangade lite extra som gör att man kommer minnas den här middagen. 


Lapin

Kaninbuljong, Parmigiano Reggiano, svartpeppar & kardemummablad. 

Jag blir alltid lika faschinerad över hur mycket en boljong kan smaka. Denna var fantastiskt god!


Bilini

Naanbröd med, lamm, aprikos, getostsmör & lavendel


Almeja Fina

Färsk gul mole & Oscietra Caviar


Otoro Cru

Forellrom, avokado & ancho


Encornet Pochè

Vanilj, spriärta & wasabiolja

En av kvällens bättre rätter. Wasabin kändes vill jag lova, det var så ögonen tårade sig både en och två gånger - me like!


Coquille Saint Jacques

Zabaglione verde & jungfrublad. 

Den här rätten seglade också upp som en favorit! Den gröna smörsåsen var fantastisk!

Dryck

2018 Domaine Heut Le Haut-Lieu Demi Sec

Keigetsu Gin-No-Yume Junmai Daiginjo


Langoustine

Roi, vit persika och vanilj

Dryck

2008 Daniel-Etienne Defaiz 1er Cru Les Lys


"Lachmacun Steak Tartar"

Tasmansk vintertryffel, fläskbuljong & Cha Plu.

Här tilläts vi äta med händerna. Den lilla taccosen skulle gärna doppas i buljongen och sedan mumsas på!

Dryck

2021 Timo Mayer Closed Planted Pinot Noir Yearra Valley


Loup de Mer

Soup de Poisson, vit sparris & ramslök

Dryck

2008 R.Lopez De Heredia Vina Bosconia Reserva


Agneau En Deux Cuissons

Zucchiniblomma, färsk vitlök & musselvelouté

Dryck

2016 Graacher Himmelreich Spätlese, Joh. Jos. Prüm


Smultron & Rabarber

Créme Chantilly & Timutpeppar.

Smultronglassen smakade verkligen som en varm sommardag när man var barn och trädde smultron på strå!


Bromölla jordgubbar

Tänk att något så enkelt som jordgubbar med basilikasocker kan vara så gott!


Sablé Breton

 


Dragerade nötter & frukt

 


Crêpe Flambé

Grädde uppvispad med créme anglaise samt lite créme fraiche för syrans skull. 


Fotogalleri

Aloë