Björn och Amandas bröllopsfest

2021-08-28 - Events

Idag var det äntligen dag - Björn och Amandas bröllopsfest! Som jag och Johan stressat över detta... Inte för att det varit supermycket att göra, utan för att det varit så löst planerat vad vi ska göra ^^ Tanken har varit att vi inte ska behöva göra allt för mycket, men problemet som uppstod då är snarare att vi stressar över att vi inte vet vad vi ska ta tag i. Men, det är mest mitt fel tror jag, vill alltid ha koll på allting...

Johan och jag packade väskorna och körde ut till Villa Elfvik Strand där festen skulle hållas. Efter ett snabbt ombyte på hotellet begav vi oss till lokalen och piffade till det sista - städade undan, checkade av dukningen, blåste upp ballonger och fixade vigselbågen. Snart trillade föräldrar och syskon in och vi började känna oss lite lugnare. Även Sonja Aldén var i god tid och vi gömde henne inne i ett av konferensrummen så att inte överraskningen skulle bli förstörd ^^

När vi närmade oss 15:30 började folk dyka upp och eftersom det hade regnat tidigare på dagen och regnet fortfarande hängde i luften, var det näst intill omöjligt att få folk att ställa upp sig och bilda en gång i gräset ner till vigselbågen... Det gick bara inte. 

  • 15:50 - "Öhm... vilken låt är det vi ska spela när de ska gå ner för gången?"

Tanken slog mig, vi har ju ingen aning om vilket låt vi ska spela när de kommer gåendes till vigseln. Sent igår kväll fick vi ett meddelande från brudparet där de undrade om vi hade någon bärbar högtalare som vi kunde ta med... De hade precis kommit på att de ska en musik nerför gången när de kommer, haha!

Kl 16:00 var det dags och de var så vackra när de kom gående! Amandas klänning var som tagen ur en saga och Björn var stilig som få! Vigseln var över på knappt fem minuter och när vi noterade att de snart var klara, sprang vi och hämtade Sonja som överraskade dem med a capella! 

Efter lite mingel och fotografering förflyttade vi oss upp till matsalen där det bjöds på fler låtar av Sonja och trerättersmiddag! Sonja undrade lite försiktigt om hon fick spela en extra låt och utan att veta någonting om sällskapet, prickade hon helt rätt när hon plötsligt började sjunga på Herr och Fru Arvidssons favoritlåt! Tårarna gick inte att hålla tillbaka när man såg hur glada mor och far blev då de själva fällde ett gäng tårar!

Efter lite toastmastersstök var middagen snart över och Johan och jag kunde äntligen slappna av! Nu var det dags för fest även för oss och så snart tårtan och valsen var avklarad, då var det klackarna i taket som gällde! Vi blev utkastade vid 02 och promenerade den korta (!?) promenaden tillbaka till hotellet (det kändes som flera kilometer i mörkret dock ^^) och där fortsatte vi festen inne på B&As hotellrum! Några av oss höll ut hela vägen fram till 06 innan vi tackade för oss... 08:30 var vi dock uppe igen och hälsade på många av gästerna på hotellfrukosten! Imponerande ändå måste jag säga!