2023 - MARCH

13 posts


Tokförkyld

2023-03-25 - Uncategorized


Något som man förmodligen måste räkna med nuförtiden när man reser är att man kommer dra på sig en rejäl förkylning efteråt. När vi kom hem från Island förra året drog vi båda på oss Covid och när vi kom hem från Maldiverna nu i år, så tappade jag rösten fullständigt och fick feber. 

Jag lyckades alltså med att bli förkyld innan vi åkte till Maldiverna, få magsjuka medan vi var där och bli superförkyl när vi kom hem ^^ Snygg där...


Maldiverna - Dag 11

2023-03-20 - Travels


Idag vaknade vi upp för sista gången i Maldiverna för den här gången... Men, det skulle faktiskt bli ganska skönt att få komma hem. Eftersom vårt flyg gick på kvällen idag, hade vi i stort sett hela dagen att njuta in i det sista.

Vi åt vår sista frukost och tog ett par sista dopp i poolen innan vi gjorde ett sista ryck med packningen. Utcheckningen från rummet var vid 11:30 och vi stannade i sängen så länge vi kunde idag, där det fanns AC. Därefter fick vi äta lunch innan våran All Inclusive deal slutade gälla. Dock var tjejerna inne i baren väldigt gulliga och bjöd oss på en sista omgång drinkar medan vi låg och solade i de härliga solsofforna. 

Vid 16:30 var det dags att kliva ombord på vår transferbåt och åka in till flygplatsen. Väl där gick det ganska snabbt att ta sig igenom alla kontroller och snart satt vi på samma McDonalds där vi käkade min 30-årsmiddag ^^ 

Drygt 18 timmar senare landade vi i ett kyligt Sverige igen och de här kontrasterna skojar man inte bort ^^ 


Fotogalleri

Maldiverna



Maldiverna - Dag 10

2023-03-19 - Travels


Idag vaknade vi upp till näst sista dagen och vädret har varit alldeles fantastiskt senaste dagarna, nästan så att det har varit för varmt... Luftfuktigheten har slagit i taket och t.o.m. de som jobbar här försöker kyla sig så gott de kan. 

Eftersom jag inte mått speciellt bra sen jag blev magsjuk, bestämde jag mig för att gå upp tidigt idag och lägga mig i en hängmatta med min bok innan frukosten. Det var helt tyst och vattnet låg helt stilla... Vilken underbar morgon! 

Efter frukosten väntade vår sista massage och ansiktsbehandling och det var precis lika skönt som förra gången. Jag vet inte om det är tillfället som gör det eller om de bara är väldigt, väldigt duktiga på det de gör, för det var otroligt skönt! Den här gången också!

Vi slog oss ner på stranden nedanför baren och pimplade drinkar av alla dess slag. Dessutom gav vi oss ut på en sista snorklingstur innan vi lämnade tillbaka våra simfötter. Jag krånglade med mig min GDome och hoppades fånga lite roliga fiskar på film och trots att jag såg massvis med både stora, avlånga och färgglada fiskar, var det väldigt svårt att få dem synliga på bild...

På kvällen ville jag försöka fota lite bilder på oss och vi smet ner på stranden innan det var dags för kvällens middag. Vi som har väntat på den där fantastiska solnedgången fick den äntligen, men eftersom vi hade en restaurangtid att passa, fick vi skynda oss som bara den ^^ Resultatet blev ändå helt ok tycker jag, eller hur!?

Väl på undervattenrestaurangen kände både Johan och jag av vår magsjuka igen och det gick fruktansvärt tungt att äta, vilket var himla synd för maten var fantastiskt god. Vi fick till och med tacka nej till efterrätten och ursäkta oss ganska snabbt. Promenaden hem behövdes verkligen och när vi kom in i vår lilla bungalow igen, hade de varit där och ordnat med tårta och upptappat bad åt oss - så himla gulligt! 

Vi började packa iordning våra väskor medan vi lyssnade på lite musik, sedan avslutade jag kvällen i det underbara badet i vårt utebadrum... Snudd på surrealistiskt. 


Fotogalleri

Maldiverna



Maldiverna - Dag 9

2023-03-18 - Travels


En dag som många andra - vi solade, badade och drack drinkar. 

Båda gångerna som vi varit i Maldiverna har vi tänk "Vi måste stanna i typ 10 dagar för att den långa resan ska vara värt det", men båda gångerna har vi efter dryga veckan känt att vi är klara. Det kanske låter som ett i-landsproblem, men när man befinner sig på en ö som är 50*500m stor, då finns lite liksom bara så mycket man kan se och göra. Man känner sig ganska utvilad när en vecka har gått... Så, om vi åker en gång till så kommer det förmodligen inte bli mer än en vecka, för det behövs inte.


Fotogalleri

Maldiverna



Maldiverna - Dag 8

2023-03-17 - Travels


Efter en inte fullt lika dålig natt, försökte jag ta mig iväg till frukosten men idag mådde Johan sämre. Han fick en lindrigare magsjuka än jag, men han var inte kry nog att följa med och äta frukost. Jag gick iväg när de öppnade och slog mig ner själv. Jag beställde in en lemonad med salt vilket skulle vara bra för magen... Lite melon och två ägg senare fick jag inte ner något mer och jag tog med en låda melon hem till Johan.  

Vädret var betydligt bättre idag vilket gjorde mig lite stressad – vi hade ju bara några få dagar kvar, jag skulle inte spendera dem inomhus. Jag bestämde mig för att lägga mig i hängmattan utanför och tog med mig lite vatten.  Snart kom illamåendet igen och jag fick springa in till badrummet – sedan fick jag upp den lilla frukosten jag kämpat i mig.  

Eftersom vi hade kontinuerlig kontakt med vår tjej, Kate, erbjöd hos sig att hämta upp oss både och åka till systeröns läkare. Väl där fick jag ett gäng färgglada tabletter som skulle intas ett par gånger om dagen i 3-7 dagar. Efter ett par timmar igen hade iaf illamåendet lagt sig, men mat lockade fortfarande inte. Johan mådde iaf bättre igen och var redo att avsluta genomsmakningen av drinklistan. Resten av dagen spenderade vi på stranden – vi läste, spelade kort och tittade på folk... som man gör. Vi korkade upp champagneflaskan som fanns på rummet och gottade oss lite i vår pool, iaf tills vi fick sällskap av Elvis syster, Mavis, och vår söta ödla.  

 

På eftermiddagen var vi inbokade på en matlagningskurs där vi skulle få lite tips på Maldivisk matlagning och jag såg faktiskt fram emot detta. Men, oj vilken platt pannkaka det blev av detta. Vi kom dit tillsammans med ~10 andra semesterfirare och var redo att hugga in. Till min enorma besvikelse skulle vi baka italienska kakor vars ingredienser dessutom redan var uppmätta i skålar... Vi skulle alltså knåda ihop degen och sedan rulla dem till bollar... that’s it ^^ Oj, va besviken jag var! 

På kvällen hade vi vår sista utflykt, en båttur i solnedgången. Och helt ärligt, detta kunde man lika gärna skippat... Hade vi inte haft All Inclusive hade det varit ett rån att betala för detta. 


Fotogalleri

Maldiverna



Maldiverna - Dag 7

2023-03-16 - Travels


Jag vaknade mitt i natten och var alldeles illamående... Jag låg kvar i sängen så länge jag orkade, men tillslut fick jag smyga ut till badrummet och sätta fingrarna i halsen. Jag la mig på det svala badrumsgolvet och hoppades att jag snart skulle må bättre, men det ville inte ge sig.  

Efter en väldigt lång natt och dålig sömn, vaknade vi till en mulen dag. Jag mådde så otroligt dåligt... Sprang fram och tillbaka till badrummet och varvade det med ett duntäcke och tokfrossa. Snacka om att vara matförgiftad... Jag fick inte ens i mig en klunk vatten och att tänka på mat kom inte på fråga.  

Stackars Johan fick en hel dag i paradiset för sig själv, men han höll sig i närheten av vårat hus så att han kunde ha koll på mig. Jag låg i sängen precis hela dagen och hade feber. En enstaka melonbit åkte ner på eftermiddagen, men mer än så var det inte.  

På kvällen kämpade jag mig ut till stranden och slog mig ner på en solstol i solnedgången. Jag kämpade mig iväg till restaurangen på kvällen och försökte få i mig lite sallad, men bara doften av mat gjorde mig illamående.  


Fotogalleri

Maldiverna



Maldiverna - Dag 6

2023-03-15 - Travels


Det enda man gör här på ön är att äta, sola, dricka drinkar och bada - på repeat. Alltså, så otroligt avslappnande och nödvändigt för själen!  

 

Idag var inget undantag. Vi vaknade tidigt och jag tog en snabb promenad efter stranden med kameran, sedan käkade vi frukost och slog oss ner vid poolen. Vi lyssnade på vår DJ och drack somriga drinkar och varvade detta med ett dopp i poolen då och då. Vädret är helt amazing, lite halvklart ibland, men det är faktiskt att föredra tycker vi.  

Under lunchen fick vi njuta av vårat första regn under semestern – det stod som spön i backen i ~20 minuter innan det lättade upp igen och solen kom fram. Underbart! 

På kvällskvisten väntade en fisketur i solnedgången. Förra gången vi var i Maldiverna lyckades jag få upp tre fiskar, Johan noll... Så, Johan var rejält taggad att visa sig från sin bästa sida ikväll och det viktigaste var inte att vi skulle ha det trevligt, det viktigaste var att han fick fler fiskar än jag ^^  

 

Tyvärr fick inte någon av oss napp, ingen annan heller för den delen, men vi hängde inte läpp för det. Vi bjöds på en fantastisk solnedgång och Johan fick lite smått panik över att han skulle missa den innan vi kom tillbaka till land igen.  

 

När vi väl la till sprang Johan hem för att hinna ut med stativet. Själv nöjde jag mig med att slå mig ner efter stranden på en solstol och låta min lilla Sony visa vad den gick för. Det blev ändå ett par riktigt fina bilder, även om jag stod utan stativ.  

Efter att ha spenderat en längre stund ute på stranden var det äntligen dags för kvällens middag. Vi hade specialbeställt en Vietnamesisk meny eftersom vi båda älskar stark mat. Vi kom till restaurangen mitt i rusningen och fick tyvärr slå oss ner inomhus. Vi beställde in lite Cava i väntan på maten. Första rätten var en syrlig soppa med lite nudlar, sedan en mellanrätt på tonfisk. Sista tuggan jag tog smakade lite funky, men jag tänkte inte mer på det och avfärdade det hela med att det förmodligen var en krydda jag inte riktigt var van vid. Sedan fick vi in stekta nudlar (hårt som satan) med en semistark sojareduktion. Till efterätt blev det mangoglass och pannkakor.


Fotogalleri

Maldiverna



Maldiverna - Dag 5

2023-03-14 - Travels


Ännu en dag där man vaknade till fantastiskt väder... När jag kom in till badrummet låg ljuset helt magiskt och jag var bara tvungen att försöka fota det... Alltså, drömmen till badrum!

Idag var det dags att följa med på en snorklingstur strax efter frukosten. Johan hade fått hyra snorklingsutrystning på resorten, men jag hade med mig min heltäckande snorkelmask och oj va jag föredrar den. Vi åkte ut till ett rev och hoppade i vattnet, sedan fick vi ligga i i drygt 35 minuter innan det var dags att ta sig upp till båten igen. 

Tyvärr var revet inte det mest levande revet och vi såg tyvärr inget mer spännande än en liten haj. Väldigt glad över att jag köpte min lilla GDome dock, dels för att den agerar lite av en livboj när man snorklar (den flyter rätt bra), men även för att det blir väldigt bra filmer med den. Nästa gång vi åker iväg och jag ska använda denna så ska jag filma i 4K dock, det blir lite för kass kvalitet om man vill plocka ut en enstaka frame som stillbild. 

När vi kom tillbaka från snorkelturen slog vi oss ner vid poolen och Johan fortsatte att prova sig igenom deras drinklista. Här satt vi nästan hela dagen innan det var dags att fota kvällsljuset och sedan gå iväg för att äta lite middag.  


Fotogalleri

Maldiverna



Maldiverna - Dag 4

2023-03-13 - Travels


Vi vaknade tidigt och bestämde oss för att försöka fånga soluppgången på bild. Vi promenerade bort till bron som tog oss till resortens systerö (en barnvänlig resort till skillnad från vår Adults Only), men den kändes verkligen som ett nedbyte. Inte fick vi se någon ordentlig soluppgång heller, så vi var lite lätt besvikna när vi vände hemåt.

När klockan var 07 öppnade restaurangen och vi var först på plats. Riktigt härlig frukostbuffé faktiskt, inte alls så där amerikaniserad som många resorter kan vara. Färsk frukt och sallad, en äggstation och en våffel- och crepesstation. Massa gott om ni frågar mig!

Väl hemma i vårat lilla hus igen fick jag syn på en otroligt vacker ödla som solade på vårat staket... Tyvärr är de väldigt skygga, så att hinna få en bra bild på den var som att dra vinstlotten! Men, han satt stilla tillräckligt länge för att jag skulle hinna byta lins och krångla mig ut.

Större delen av dagen spenderades vid baren, men vi hann också få till ett glas i poolen – viktigt att hinna använda den också när man faktiskt har en! Dagens lunch blev ett axplock av lite allt möjligt - jag älskar att prova lite av allt när jag är iväg så här! Men, det blir främst kall mat i alla dess former, det är för varmt för något annat.

Som plåster på såren för att vi inte fick en fin soluppgång, bjöd kvällen på desto vackrare färger.

 

Innan middagen hade vi vår första massage inbokad, en av de bästa massagerna jag haft! Tänk er själva - ni ligger utomhus i en varm bris och lyssnar på havet som ligger alldeles intill. Svaga toner av SPA-musik och det doftar underbart av alla oljor... Sen börjar de att massera dig, alldeles perfekt hårt för att det ska vara njutbart med behjälpligt. 60 minuter passerar som om de vore 20 min... Helt underbart!


Fotogalleri

Maldiverna



Maldiverna - Dag 3

2023-03-12 - Travels


Vi vaknade relativt tidigt idag, även om vi båda ansåg att det kändes som sovmorgon. Vi drog oss en liten stund i sängen innan vi öppnade upp gardinerna mot vår lilla innergård och fick nypa oss i armen – vi var verkligen här! När vi gick iväg till restaurangen för att äta frukost var klockan ~08, men solen stod redan högt och brände på rätt ordentligt. Trots att vi inte suttit något alls i solen under gårdagen och smörjt oss med solskyddsfaktor 30 och 50 hade jag redan bränt mig både i pannan och på bröstet... Solen är farligt stark här nere och chansen att vi kommer ligga i solen och steka är ganska minimal skulle jag tro, det går helt enkelt inte.

Vi slog oss ner på vår lilla innergård under vårt parasoll och vilade medan vårat rum städades. Jag passade på att fixa till det som återstod på GDome, sedan var det dags att se om den var vattentät eller ej ^^ Allt verkade hålla och vi tog en sväng ner till havet för att testa en snabbis! Vilken kul liten leksak, helt klart värt att beställa hem från Kapstaden och betala alldeles för mycket pengar för i både faktiskt kostnad och diverse avgifter.

Innan lunch slog vi oss ner vid polen och jag hittade drinken Red Snapper – praktiskt taget en Bloody Mary! Alltså, här har vi den – min go-to drink för den här semestern. Tricket? Beställa extra spicy! Alltså, så gott!

Till vår överraskning visade det sig att eftersom vi stannar så pass länge som vi gör, var vi berättigade att besöka undervattensrestaurangen två gånger som en del av vår All Inclusive. Därför hade Kate bokat in vår lunch där idag och det var med kvicka små steg vi traskade bortåt när klockan närmade sig ett. Vi var först på plats och välkomnades ner, 7 meter under ytan. Detta är den största undervattensrestaurangen i Maldiverna (för tillfället) och omges av ett levande korallrev.

När vi kom upp från restaurangen hade vi precis missat dagens regnskur och luften började tunna ur något, det blir så himla kvavt här borta när det inte får regna ur lite då och då. Vi svängde om hemma och bytte om till badkläder, sedan gick vi bort till poolen och baren där samtliga bäddar var lediga pga. Regnet som precis fallit. Vi slog oss ner, beställde in drinkar och lämnade inte området förrän det var dags för middag igen ^^

Middagen ikväll serverades på Gaadiya 17, en foodtruck som stod på stranden intill vattenbrynet. Det blev en grekisk sallad till förrätt, sedan tog jag in en köttbit och Johan grillade räkor... eller ja, de kallades för räkor men var stora som humrar! De störta jag någonsin sett!

Efter middagen gick vi hem och la oss ganska direkt... Varken jag eller Johan ser någon direkt poäng med att sitta vakna på kvällen i baren när vi kan gå upp i soluppgången och få ut maximalt av våra dagar. Så, vi ställde klockan på 06:15 och upprepade larmet resten av vår vistelse.


Fotogalleri

Maldiverna



Maldiverna - Dag 2

2023-03-11 - Travels


Snart gick solen upp utanför mitt fönster och soluppgången var magisk – intensivt gul och orange mot en stjärnklar blå himmel, och ju längre tiden gick och ju närmare Maldiverna vi kom, desto fler småöar kunde jag se under oss.

Vi landade i ett Maldiverna med 30+ och ~80% luftfuktighet (iaf enligt våra väderappar) och det kände som totalt kaos på den lilla flygplatsen. Båda våra väskor dök iaf upp och jag väntade inte en sekund längre på att få komma ur mina skor och strumpor. Jag var så otroligt varm och kladdig, sliten. Men, nu var vi iaf framme och efter att ha väntat in ytterligare ett par som skulle till samma resort som oss, satt vi efter drygt 1,5 h i en speedboat på väg till vår ö.

När vi kom fram togs vi emot av tonerna från en saxofon och ett flertal anställda. Vi blev tilldelade en kontakt, Kate, vilken skulle vara vår tjej under hela vår vistelse. Vi visades in i deras Swing Bar där vi checkade in och svarade på några frågor medan vi släckte vår törst med lite välkomstbubbel. När bubblet var uppdrucket fick vi en liten rundtur med Kates rosa golfbil runt ön. Alltså, vattnet... hur många gånger jag än kommer uppleva det i mitt liv så kommer jag alltid slås av hur otroligt färgstarkt det är... Det är inte bara turkost, det är så otroligt turkost!

Klockan var nu ~10:30 och vi fick inte tillgång till vårat hus förrän kl 14. Däremot hade vi, av just denna anledning, packat badkläder i vårat handbagage som vi snabbt svidade om till (även om det var sjukt svårt att få på sig något tajt när allt var så extremt fuktigt). Vi traskade ner till stranden och vadade ut i ett svalkande, turkost och glasklart vatten! Så otroligt skönt det var! 10 dagars semester började NU.

När lunchen öppnade var vi snabbt där, vi hade trots allt knappt ätit något det senaste dygnet. En pizzastation, en västerländsk station, en asiatisk station, en indisk station... Alla med kockar som lagade maten direkt åt dig. Dessutom fanns det ett kylt rum med sushi, munsbitar av alla dess sorter, sallader, frukt och en vägg med desserter! Safe to say att det fanns mycket att välja mellan. Det blev ett helt gäng tallrikar med lite smått och gott, man måste ju prova sig igenom allt så man vet vad man tycker om... eller hur?

Snart var det äntligen dags för oss att få tillgång till vårat hus och oh så mysigt det var! ACn stod på härliga 24 grader när vi öppnade dörren och utsikten från rummet var fantastisk – vår alldeles egen pools med utsikt över havet och de kommande solnedgångarna. Men, jag måste nog säga att badrummet utomhus var det bästa av allt, herregud va mysigt det var! Takdusch och badkar, öppet, under stjärnorna!

Ytterligare ett dopp i havet, sedan ett i poolen! Alltså, hallå... 10 dagar av detta! Sedan gick vi bort till poolen och baren och där satt vi hela eftermiddagen och kvällen. Johan påbörjade även sitt mission, att prova sig igenom alla drinkar på menyn! Under solnedgången bjöds vi även på lite saxofontoner, rätt mysigt faktiskt.

Det blev en tidig kväll för oss båda och vi släckte lamporna redan vid 21... Vilket långt dygn det har varit!


Fotogalleri

Maldiverna



Maldiverna - Dag 1

2023-03-10 - Travels


Mestadels av packningen klarades av redan under gårdagen och det som återstod idag var mest småsaker. Vi vaknade, käkade frukost och städade undan det sista och när klockan närmade sig 11 gjorde vi en sista koll i lägenheten innan vi åkte ner till bilen i garaget.

Trots att det var fredag och närmade sig lunchtid, var trafiken ganska lugn mot Arlanda. Vi stannade till på vägen och tog oss en på-vägen-korv innan vi körde vidare och parkerade i parkeringshuset Sky City Premium.

Incheckningen av vårat bagage gick smärtfritt och snart hade vi även passerat kontrollen. Vi högg varsin macka på Joe & the Juice, sedan slog vi oss ner i väntsalen tillsammans med alla andra ressugna resenärer.

Första flyget visade sig bli en riktig vinstlott – jag hade lyckats boka våra platser i Economy Premium utan att ha betalat något extra för det – dvs. vi satt något lyxigare än de flesta! Så otroligt skönt av flera skäl - dels sätena och all den plats som fanns, men även att servicen och maten var betydligt roligare än där bak där man sitter som packade sillar. Vi njöt så mycket vi kunde eftersom vi visste att nästa flyg förmodligen skulle bli betydligt tråkigare. Att jag dessutom fick beställa in en Bloody Mary eller två gjorde att semesterkänslan infann sig på riktigt - jag dricker alltid Bloody Mary när jag flyger!

När vi landade i Doha behövde vi inte stressa till vår transfer... Däremot innebär Doha något av det jag avskyr som absolut mest med att resa – att slussas mellan gate och flygplan i en trång jävla buss utan AC som luktar så mycket avgaser och svett att man knappt kan andas. Jag, som i normala fall är väldigt känslig för luftkvalitet, lider så fruktansvärt mycket av den här typen av situationer... Jag kan inte andas, jag börjar kallsvettas, det blixtrar för ögonen och pulsen stiger... Det är fruktansvärt! Och trots att vi äntligen kommit fram till flygplanet som vi skulle in i, lät de bussen bara stå där i 5 min utan att öppna dörrarna. Fruktansvärt jobbigt för min del.

Att Qatar vunnit “världens bästa flygbolag” flera gånger om är för mig helt ofattbart... Jag har aldrig flugit med ett Qatar-plan som varit schysst och den här gången var inte annorlunda - gammalt, slitet, varmt, konstiga dofter och trångt som satan. Längst bak hamnade vi och jag fasade för de kommande fem timmarna.

Klockan var nu mitt i natten, trots det serverades en vanlig middag så snart vi lyft... Doften av indisk curry fick mig att kväljas. Barn skrek och svettdoften från män gick nästan att ta på. Nej, usch, vilken fruktansvärd flygningen det var.


Fotogalleri

Maldiverna



Förkyld

2023-03-05 - Uncategorized


Jag fixade två heldagar på jobbet, sen blev jag sjuk... Jag ligger nere för räkning med feber, halsont och snuva, men framför allt hosta. Det kan inte komma mer olägligt eftersom vi reser till Maldiverna 10 mars. Hoppas, hoppas, hoppas nu att jag hinner bli frisk nog och att jag slipper flyga med täppa, m.m. Jag har flugit förkyld en gång och det kändes som att hela huvudet skulle explodera, framför allt vid landningen eftersom det inte gick att tryckutjämna. Jag hoppas att jag aldrig behöver göra om något liknande!

Page 1 of 1, showing 13 post(s) out of 13 total