2019 - SEPTEMBER

4 posts


Vilken morgon!

2019-09-27 - Photography


Alltså, att vakna upp till detta... Helt maaaagiskt!!


5 år!

2019-09-15 - Events


Tänk att det har gått 5 år redan... 5 år sen vi bestämde oss för att köra och se vart det tog oss! Jag skulle vilja påstå att det gått bra, väldigt bra till och med! ?

Vi bokade in oss för en "enklare" middag på Svartengrens. Tanken var att vi INTE skulle käka en avsmakningsmeny + drinkpaket den här gången, utan bara äta en riktigt bra köttbit med en god bea till. Vi slog oss ner i baren och inledde med varsina två drinkar, sedan slog vi oss ner och kikade på menyn. Vi bestämde oss snabbt och det var inte speciellt svårt. Något jag inte riktigt hade förväntat mig från kvällen var att jag skulle få smaka björnfilé! Men det var kvällens styckdetalj var björn och vi var bara tvungna att prova! Två glas vin till maten och en mellandrink innan förrätten, sedan var vi mätta och belåtna som få!

• Tartar på hängmörat, murklor, och ogräs
• Björnfilé, pommes frites, tomatsallad och bearnaisesås
• Mjölkpudding, jordgubbar och kavringssmulor


Årets kräftskiva!

2019-09-07 - Events



Dubbeldejt på Djuret

2019-09-06 - Events


Ikväll var det dags att bege sig till Djuret för en dubbeldejt med härliga Jens och Josefin! De var på weekend i Stockholm och ville gärna ses en kväll och bara hänga lite. Så, vi bestämde oss för att äta middag på Djuret och ses på Pharmarium dessförinnan. De är så himla fina tillsammans, goaste paret!

Det blev en alldeles fantastisk kväll, jag hade så trevligt! Vi skrattade så vi grät vid vissa tillfällen och det var kul att se Jens i sitt essä inne på restaurangen. Han är nog lite arbetsskadad, men jag tycker det är charmigt när han ställer sina frågor om allt från mat till vin. Det blev en stor meny med tillhörande dryckespaket. Vi tog mellanpaketet för vinet, inte det billigaste men inte det dyraste - lagom svenskt med andra ord. 

Rätterna kom in och vinglasen fylldes på i ett tempo jag inte riktigt mäktade med, snart hade jag nämligen 4 glas halvdruckna på bordet ^^ Vid ett tillfälle fick vi t.o.m två glas vin till samma rätt, dels det vi skulle ha men även ett glas från det "billigare" paketet, så att vi kunde jämföra de båda. Ska jag vara helt ärligt kan jag inte säga att jag hade speciellt stor koll vid det tillfället, kanske hade jag haft det tidigare på kvällen, men var det kört. 

Efter middagen erbjöds vi att följa med ner i deras nya vinkällare och det var nog höjdpunkten på kvällen. Riktigt kul att gå ner och kika på alla gamla flaskor, vissa så gamla som 100+ år!

Page 1 of 1, showing 4 post(s) out of 4 total