2017 - AUGUST

13 posts


Grev Magnigatan 10 till försäljning!

2017-08-28 - Interior


Som jag har väntat på det här... Lägenheten ligger nu ute till försäljning hos Eklund Stockholm New York! När det var dags att fotografera lägenheten var jag supernoga med att Kronfoto skulle fota vår lägenhet och kolla bara - bilderna blev hur bra som helst! Jag är galet nöjd!!!


Gamescom - Köln - Dag 8

2017-08-27 - Travels


Jag vaknade tidigt, väldigt tidigt... Jag funderade länge på om jag skulle ta med mig kameran och stativet (som jag hade släpat med mig för att ta lite long expo. foton) och gå iväg till katedralen. Sängen kändes väldigt skön och jag var sjukt trött och förkyld. Samtidigt visst jag att jag skulle hata mig själv lite grann ifall jag inte tog tillfället i akt och fotade katedralen i soluppgången ^^

Så, jag klädde på mig och sprang iväg innan klockan en hade passerat halv sex. Vilken ståtlig byggnad och vilken tur att jag gick iväg, för jag fick mig ett par fina bilder innan lamporna slocknade runtom katedralen. Titta bara så vackert!!

Kölnerdomen (officiellt Hohe Domkirche St. Peter und Maria), är en katedral i Köln, Tyskland byggd mellan 1248 och 1880, vilket innebär en byggnadstid på 632 år. De två tornen är båda 157 m höga, vilket gjorde Kölnerdomen till världens högsta byggnad under fyra år till dess Washingtonmonumentet blev klart. Domen har än idag världens största västfasad (huvudfasaden med tornen). En spiraltrappa i södra tornet, på 533 trappsteg, leder till utsiktsplattformen cirka 98 m ovan mark.

Istället för att ta tåget tillbaka till flygplatsen, beställde vi taxi åt oss alla. När jag såg att det fanns en Mercedes S-klass eller en minibuss att välja på, var jag snabb på att hoppa in i bilen! Herregud vilken bil! Vi passerade 200 km/h på Autobahn, men det kändes inte... Det vibrerade knappt i bilen!

Nu var jag så fruktansvärt förkyld. Jag kände mig som pesten som de andra gjorde allt för att undvika ^^ Flygresan hem var den värsta jag varit med om. Iom att jag var förkyld och täppt i näsan, kändes det som att huvudet skulle explodera uppe i luften. Inget jag gjorde hjälpte... Det har aldrig varit så skönt att landa som det var ikväll! Herregud så skönt att komma hem!


Gamescom - Köln - Dag 7

2017-08-26 - Travels


Eventets sista morgonpass och jag började känna mig riktigt förkyld... Jag hade förmodligen feber, trots det kändes det som att dagen gick relativt snabbt. Glada och nöjda som få, hoppade vi in i taxin för sista gången. Jag undrade om vi inte skulle kunna försöka äta middag tillsammans, hela gänget, som ett bra avslut på ett lyckat event. Iom med den idén blev jag även ansvarig för att hitta en restaurang som kunde servera 12 personer samma kväll. Och självklart löste jag biffen, vad annars!?

Efter en lång och skön dusch på hotellet, bestämde jag mig för att försöka fota katedralen... Men, när jag kom fram dit hölls någon manifestation och det var så sjukt mycket folk i rörelse. Bara att vända tillbaka till hotellet.

Jag slog mig ner i baren tillsammans med Sofie och tog ett glas vin. "Bara ett glas idag?", log bartendern bakom disken... ^^ Klockan närmade sig 21 och det började bli dags att röra sig till restaurangen. Där hade de komponerat en 5-rättersmeny åt oss, sedan bestämde vi oss för att ta in lite bubbel, ett par flaskor vitt och rött. Maten var riktigt god faktiskt, eller så var jag bara hungrig, men jag var riktigt nöjd!


Gamescom - Köln - Dag 6

2017-08-25 - Travels


Ännu en dag där jag hade eftermiddagsskiftet. Inte fullt lika mycket folk idag dock och eftermiddagen gick ganska snabbt...

Efter stängning hängde jag med tillbaka till restaurangen vi åt på igår. Den här gången var vi ett nytt gäng och jag komponerade ihop en egen meny med massa gott - stekta nudlar, riktigt fint kött och glass på grönt te till efterrätt.

Någonstans på vägen blev det bestämt att vi skulle åka tillbaka in till mässan där SONY hölls sitt årliga party. Egentligen var jag inte alls sugen eftersom klockan redan närmade sig 23:30 och jag hade morgonpasset imorgon, men jag föll för grupptrycket ^^ Vi tog en taxi tillbaka och när vi kom fram till festen fastnade i kö... länge. Klockan tickade och enligt rykten skulle partyt stänga tidigare i år eftersom man skulle hinna städa rent i deras bås innan öppning dagen därpå. Men, vi kom in tillslut och letade rätt på en tom ölflaska, det var nämligen det enda sättet att få en egen ^^ Lämna in en tom flaska, få en ny... Rätt smart faktiskt.


Gamescom - Köln - Dag 5

2017-08-24 - Travels


Jag vaknade betydligt piggare idag och tur var väl det! Idag sprang jag runt med kameran större delen av tiden och försöka fånga lite schyssta bilder. Jag tog även över ansvaret för DICE Instagram-konto.

På kvällen hade vi bokat in oss på en av Köln bättre restauranger och åh va gott det var! Det var en japansk Teppanyaki-restaurang! Egen kock, avsmakningsmeny och så bra mat!

Mätta som få gick vi därifrån och vidare till årets Need for Speed-fest! Än en gång var jag det första som lämnade partajet, men det gjorde mig verkligen ingenting. Det var så skönt att komma hem och lägga sig... Kanske var det extra skönt för att jag faktiskt började känna mig förkyld...


Gamescom - Köln - Dag 4

2017-08-23 - Travels


Jag vaknade fullständigt utslagen från natten, jag la mig ju inte förrän 04:30 ^^ Men, jag pallrade mig ner till frukosten trots det! Idag blev det pannkakor med Nutella, så jävla gott! Jag slängde mig i duschen, sedan var det dags att jobba lite innan dagens pass drog igång vid 14.

Jag är, även denna gång, roaming reporter för EA. Det innebär att jag ska fota under eventet och blogga lite för vår interna kanaler. Så, jag hade att göra fram till att vi åkte iväg till eventet.

Det var betydligt mer folk idag, men det var väl inte så konstigt egentligen. Det var första dagen eventet var öppet för allmänheten. Helt sjukt va länga vissa köar för att få spela 15 min... Jag pratade med ett gäng som, bokstavligt talat, campade i kön. De köade i nästan 7h för att spela 20 min Star Wars Battlefront II ^^ Galet!

På kvällen, när eventet hade stängt, var det dags för det årliga Gamescom Party. Temat på festen var Mad Max och jag måste erkänna att jag blev lite imponerad över allas klädsel och smink... Riktigt bra! Vi käkade lite från det som en gång hade varit en hel ko och hängde tillsammans, men när klockan närmade sig midnatt tackade jag för mig och åkte tillbaka till hotellet. Dags att ta igen förra nattens förlorade timmar innan klockan ringde igen för morgondagens morgonpass!


Gamescom - Köln - Dag 3

2017-08-22 - Travels


Att sova borta är inte riktigt min grej, men när jag vaknade imorse ville jag verkligen inte kliva upp ur sängen. Herregud vilka sköna lakan, sååå mjuka!! Men, det var bara att kliva upp och gå ner till frukosten.

Vi tog en taxi till mässan och väl på plats förberedde vi det sista innan dörrarna öppnade för all press.

På kvällen åkte vi iväg och käkade innan vi mötte upp hela gänget med Game Changers i vår hotellbar! Shit vilken rolig kväll det här blev! Helt bananas gick vi allihopa dessutom! Det beställdes in drink efter drink, fintequila i shotglas, öltunnor, m.m. Kan hända att jag stog i baren en stund också och blandade 10+ drinkar till oss ^^ Snacka om att vara festen mittpunkt utan att egentligen mena det... Jag har aldrig varit så populär som när jag kom gåendes med drinkbrickan ^^

Det blev en sen natt den här gången, men vi hade eftermiddagspasset dagen därpå, så vad gjorde det?! Riktigt, riktigt kul hade vi iaf och det skulle sig visa sig bli en extremt svårslagen kväll!


Gamescom - Köln - Dag 2

2017-08-21 - Travels


Måste säga att hotellfrukosten här ändå är mer än OK, jag kommer nog överleva den här veckan! Sofie och jag möttes upp efter frukosten, sedan tog vi en promenad och passade på att se lite av staden innan själva mässan drog igång.

Vi började med katedralen... Herregud vilken kyrka! Därefter tog vi en promenad genom gamla stan och fortsatte ner mot kanalen. Där slog vi oss ner och käkade lunch innan vi besökte Hohenzollern Bridge - Kärleksbron. Enligt tradition hänger man ett hänglås på bron för att visa evig kärlek, sedan kastar man nyckeln i vattnet i Rhein nedanför. Himla söt tradition!

På eftermiddagen mötte vi upp de andra i mässhallen innan det var dags för liveshowen! Shit va stort det var, området var enormt likaså vårat bås! EA bjöd på en riktigt välplanerad show, sedan bjöds det på mat från foodtrucks, öl och glass!

Den här gången arbetade vi i skift, riktigt skönt! Eftersom jag inledde med ett morgonpass blev det en lugn och sansad kväll. Vi högg varsin taxi från mässan till Hilton, där vi slog oss ner på restaurangen och käkade gott! Pilgrimsmusslor och ett glas vitt, sen fick det bli sängen för min del!


Gamescom - Köln - Dag 1

2017-08-20 - Travels


De senaste veckorna har gått så snabbt, helt sjukt. Plötsligt var det dags för mig att åka iväg till Köln i Tyskland för att vara med på årets upplaga av Gamescom - världens största spelmässa med närmare 400 000 besökare!

Jag mötte upp Sofie på Arlanda. Vi högg en sallad och tog varsitt glas champagne innan det var dags att lyfta. Efter drygt två timmar landade vi Tyskland och där sprang vi på två andra kollegor, därefter tog vi tåget in till Köln.

Tågstationen låg alldeles intill den enorma katedralen, herregud vilken byggnad! På andra sidan stationen låg vårat hotell. Efter lite om och men checkade vi, sedan var det dags för mat.

Vi bestämde oss för att gå till ett sushiställe som fått bra betyg på Google, men de hade tyvärr stängt. Istället tog vi en taxi till ett annat ställe som jag visste var bra, men de var självklart fullbokade. Hungriga som små monster började vi röra oss tillbaka mot hotellet när vi passerade ett ställe som faktiskt var öppet - Kuchi Mami.

Kocken var själv och vi kom dit bara en halvtimme innan stängning. Servitrisen var så himla söt mot oss och gjorde allt för att vi skulle få en riktigt bra upplevelse och mat. Vi väntade närmare en timme på vår mat, men oj vad mycket mat vi fick in när det väl var dags! Hela upplevelsen och sättet de serverade maten på gjorde vår kväll!

Vi var tillbaka på hotellet runt 23 och tanken var väl egentligen att vi skulle gå och lägga oss. Men, jag fick en gäng SMS av våra Gamechangers (vilka höll till på Hilton), så jag drog med mig Sofie och gick dit! Riktigt kul att ses igen och ta sig en drink eller två med dem!


Före & Efter

2017-08-08 - Interior


Ibland glömmer man bort hur stor skillnad det egentligen är på när jag flyttade in här och nu, efter att jag renoverade allt. Kolla bara här... Mäklarbilderna från när jag köpte vs mina mäklarfoton.


Grev Magnigatan 10 by Kronfoto!

2017-08-07 - Interior


Adam, vilken stjärna alltså! Herregud va duktig han är! Lugn och metodisk, lyssnade på mina önskemål och tog precis så magiska kort som jag hade hoppats på! Kolla bara! Jag vill inte flytta när jag ser de här bilderna!!! Alla bilder hittar ni här!!


Klart inför fotograferingen!

2017-08-06 - Interior


Inför fotograferingen har jag förmodligen besökt varenda inredningsbutik här i stan. Vilka fina saker jag har fått med mig hem på vissa rundor! Kolla bara ljusstakarna från Tom Dixon, de är så stilrena och vackra!

Nu är allting äntligen på plats där det ska vara inför morgondagen. Shit vilken tid det har tagit att rensa bort det jag inte vill ha och hitta något som passar där istället. Men nu är det klart! Superbra blev det också!!!

Imorgon kommer Adam från Kronfoto och fotar. Jag har specifikt önskat honom som fotograf eftersom han har en väldigt speciell stil... Man ser direkt när det är han som fotat en lägenhet och hans bilder blir fantastiskt bra! Jag hoppas så klart att mina bilder också blir alldeles magiska!


Semester != Semester

2017-08-04 - Interior


Väl tillbaka i Stockholm hade jag massor att göra. Självförvållat, absolut... Men jag vill verkligen att allt ska vara så bra som det bara kan vara inför kommande fotografering av lägenheten.

Jag drog med Johan både till Täby C och Ikea inom loppet av tre dagar. Med hem fanns bl.a. en ny stol från Hans K - ZigZag, rosa fluffiga soffkuddar, fräscha blommor, sänglakan i linne, ett nytt nätt skrivbord samt massa annat smått och gott! Jag gjorde även egna turer in till stan och kom hem med nya handdukar från Missoni samt ännu fler doftljus och ljusstakar, bl.a. från Tom Dixon.

Johan började jobba och jag hade en vecka semester kvar. Det skulle dock inte bli så mycket semester för min del, jag spenderade nämligen heeela veckan med att städa, städa, städa, plocka och flytta på saker fram och tillbaka.

Som tur var fick jag en liten break när jag hämtade upp min bror på Arlanda för att sedan köra hem honom till Degerfors. Trots att jag bara var där över en natt, hann jag både sova ut, äta pizza och fira Ellys 97-årsdag! Även fast både jag och Christoffer kom och hälsade på henne, var största besvikelsen att Johan inte var med ^^ Haha, va go hon är!

När jag vaknade på onsdagen och gick ner från loftet, såg hela lägenheten ut som ett bombnedslag. Flyttkartonger överallt... Hur mycket jag än plockade, hände ingenting. Det kändes som att allt bara stod stilla och att jag inte kom någonstans, det enda som hände var att fotograferingen närmade sig med stormsteg. När Johan kom hem från jobbet på fredagen, hjälpte han mig att få undan saker från lägenheten. Vi bar ner hur mycket som helst i källaren och äntligen kunde man ana ett svagt ljus i tunneln!

Page 1 of 1, showing 13 post(s) out of 13 total