2017 - JUNE

9 posts


Midsommarhelgen!

2017-06-23 - Events


Vi hann bara hem och vända i stort sett innan det var dags att åka igen! Vi kom tillbaka till Stockholm sent på tisdagen, jobbade onsdag och åkte till Västervik på torsdag eftermiddag för att fira midsommar!

Förra årets midsommar var verkligen helt outstanding och jag räknade inte med att årets skulle nå upp till samma standard. Men, det blev en riktigt bra midsommar i år också!

På självaste midsommarafton trotsade vi regnet och satt under ett partytält hela eftermiddagen och kvällen. Vi grillade 1 kg oxfilé och slog en egen bearnaisesås (som vanligt) och till det serverade vi en gigantisk potatissallad! Vi snapsade, skålade och sjöng (om och om igen) den numera nya midsommarlåten "Ronnys Ponny" ^^

På midsommardagen packade vi bilen och åkte iväg till Gränsö ute på Arkösund. Här väntade, hör och häpna, bra väder! Inget slår en midsommarafton som bjuder på bra väder, god mat, härliga vänner och en bubbelkopp när mörkret lagt sig!!


Platanias - Dag 6 och 7

2017-06-19 - Travels


Sista dagen och då gäller det att pressa fram den sista brännan som går! Ner till stranden och på med solkrämen. Ännu en dag med blåst och idag var vågorna såpass stora att de hade flaggat.

Innan resans sista middag tillsammans, ställde vi upp kameran i ett försök att ta en gemensam gruppbild. Allt annat än lätt med den här släkten, haha!


Platanias - Dag 5

2017-06-17 - Travels


Vet ni vad? Japp, ännu en dag på stranden! Något mer blåsigt idag och det märktes att det var lättare att bränna sig... Så, idag var valet enkelt - solfaktor 30! ^^

Även fast jag hade käkat kycklinggyros flera dagar i rad till lunch, blev det en idag också! Färskt, gott och billigt! På kvällen däremot drog vi på lite extra och bokade bord på en restaurang med magnifik utsikt över staden. Ikväll firade vi Tinas 60-årsdag och det blev verkligen lyckat. Det slutade med att hela restaurangen ställde sig upp och sjöng för henne medan hon serverades både en efterrätt och drink med sprakande bloss i!


Platanias - Dag 4

2017-06-16 - Travels


Idag bestämde vi oss för att vara något mer produktiva än tidigare. Vi hoppade på bussen och åkte in till Chania, själva staden. Vi inledde besöket med lunch, vilket förmodligen var rätt drag iom. att vi är många i sällskapet som blir hangry ^^ En god tallrik med gyros och en riktigt god efterrätt på det, sedan var vi redo att promenera runt i den gamla delen av staden.


Platanias - Dag 3

2017-06-15 - Travels


Vädret håller i sig och vi bjöds på ännu en molnfri dag! Livet är hårt när dagens största fråga är "Solfaktor 30 eller 20?" ^^

På kvällen tog vi en promenad efter stranden i jakt på en ny restaurang. Vi hittade en precis intill vattnet och slog oss ner. Här bjöds det på raki redan innan vi beställde mat, lovande ^^ Usch och fy va illa det smakar, men är man på semester får man ta seden dit man kommer... Som tur var vägde maten upp det hela och inte blev det sämre när vi fick se solen gå ner över horisonten!


Platanias - Dag 2

2017-06-14 - Travels


Det blir inte många knop gjorda när man åker på solsemester och vet ni vad, den här gången gör det mig inte ett smack! Det är så skönt att bara ligga i solen, bada lite, äta och sen sola igen... Hjärndött och dödsskönt! Förmiddagen spenderades på stranden och eftermiddagen vid poolen.

På kvällen slog vi oss ner på en mysig restaurang och fick in brutalt mycket mat... Ingen orkade äta upp det som de blev serverade! ^^ Men, det hindrade inte oss från att hugga en drink eller två när vi kom tillbaka till hotellet senare på kvällen!


Platanias - Dag 1

2017-06-13 - Travels


Klockan ringde 04:00, men Johan och jag var redan vakna... Lustig det där, att man alltid vaknar innan klockan ringer när det är något viktigt man ska iväg till.

Vi slängde i oss lite frukost, sedan hoppade vi in i taxin. När vi klev ur bilen såg vi de andra göra detsamma, snacka om att komma samtidigt ^^ Incheckningen gick smidigt och snart var det dags för den obligatoriska semesterölen! Klockan hade inte ens slagit 06 innan vi skålade in semestern, som det ska vara!

Flygresan tog drygt tre timmar, sedan landade vi i Chania. Därefter väntade 40 min bussresa innan vi kunde checka in på vårat hotell. Efter lite om och men var det hela klart och vi kunde slå oss ner på en restaurang och käka lunch. Grekisk sallad, tzatziki och raki... Det skulle visa sig bli min standardbeställning den kommande veckan.

Efter lunchen började semestern på riktigt då vi bytte om till badkläder och slängde oss i poolen! Sååå himla skönt! På kvällen bar det av till en restaurang i närheten av hotellet och där beställde jag in vindruvsdolmar som påminde om min mammas! Gott! Efterrätten var rätt sladdrig om ni frågar mig, men Johan åt mer än gärna ^^ Dessutom kom den där förbannade rakin in och då är det bara att höja glaset och ropa "Jamas!" ^^


Mot Kreta!

2017-06-12 - Travels


Äntligen dags för semester!

Jag har inte haft några förväntningar på den här semestern alls, därför tror jag att det kommer bli riktigt skönt att åka väg! Idag hoppade jag och Johan på tåget ner till Göteborg, tidigt imorgon bitti flyger vi nämligen till Kreta! Vi ska möta upp tjocka släkten på Landvetter vid kl 05, så vi snor soffan hos Johans kusin, Philip!


F1 - British GP i Silverstone

2017-06-10 - Events


Alltså, det är inte sant - vi har fått tag i biljetter till British GP i Silverstone!!! Vi är beyond lyriska!

För ett par veckor sedan annonserade vår vän Cameron ut en tävling på Twitter, där han lottade ut två helgpass till årets F1-helg i Silverstone. Jag deltog självklart men muttrade lite uppgivet til honom att det "lär ju vara 1 på 10 000" att jag skulle vinna dem.

Dagarna gick och inte ett ljud om tävlingen... Tyvärr hade det dykt upp problem och han hade blivit tvungen att ta ner tävlingen, man får nämligen inte tävla ut biljetter, de måste säljas via deras egna återförsäljare. Hursom, nu satt han där med ett par biljetter han inte fick tävla ut. "I don't know anyone who would be more excited to go there than you, of course you should have them", skrev han till mig och jag visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen!!!

Johan vågade inte riktigt tro att det var sant, det var bara ord innan vi hade biljetterna i handen. Jag, å andra sidan, var helt lyrisk och var helt övertygad om att vi skulle få hem biljetterna!

Page 1 of 1, showing 9 post(s) out of 9 total