2017 - MARCH

5 posts


Avsmakningsmeny på Gastrologik

2017-03-18 - Restaurants


Som jag har sett fram emot kvällens middag! Jag har länge velat besöka Gastrologik, där man inte har en aning om vad som står på kvällens meny. Med sin Michelin-stjärna var mina förväntningar skyhöga och jag kan bara tacka mina föräldrar för den fina 30-årspresenten! Vi hade platser vid det "Gemensamma Bordet" ikväll, vilket innebar att vi fick ytterligare sex bordsherrar och damer, alla engelsktalande.

Den äldre herren som satt bredvid mig var en riktig matkonnässör. Han hade ätit på några av världens bästa restauranger, bl.a. en restaurang i Japan där slutnotan (för fyra personer) hade landat på över 30 000 kr!!! Helt sjukt!

Maten som serverades var ypperligt tillagad och mästerligt serverad, vilket hantverk! Jag tror dock att vi besökte restaurangen vid fel tid på året - mitt mellan vinter och vår vilket innebar många rätter med kålbas. Jag hade önskat lite mer fräschör och friskhet i rätterna, nu blev de lite för murriga för min smak, tyvärr.


Snygga brillor från GUCCI!

2017-03-18 - Gadgets


De senaste månaderna har jag haft ont i huvudet väldigt ofta... Johan har länge bett mig gå till optikern, ifall det är så att jag ser dåligt och därmed får huvudvärk som följd. Förra veckan beställde jag en tid och gick iväg till Synoptik i Sturegallerian och det visade sig att jag ser som en falk! 1.0 på båda ögonen... Möjligen att jag har ett litet, litet fel på långt håll, så vi bestämde oss för att ge ett par "terminalglasögen" ett försök. Dessa ska jag använda när jag sitter vid datorn på jobbet och förhoppningsvis hjälper de.

Jag lånade hem och provade 10-12 bågar, men jag hittade inga som jag kände verkligen passade mig. Men när vi stod där inne i butiken en sista gång, hittade jag ett par från GUCCI som jag gillade direkt. Idag var de redo att hämta ut och vad säger ni, visst blev de bra?! Jag är helnöjd iaf! Nu får vi hoppas att huvudvärken försvinner också, annars får jag helt enkelt använda dem när jag behöver se lite extra smart ut!


Bakom framgång finns en och annan motgång!

2017-03-16 - Media



Dubbeldejt på Svartengrens!

2017-03-11 - Restaurants


Rätt vad det är vibrerar det i min mobil när jag ligger i soffan. Jag skiner upp som en sol när jag ser att det är Emil som undrar om vi har tid att ses i helgen. Kanske ville vi äta middag med dem? Doh, klart vi vill! Jag bokade in oss på Svartengrens med baktanken att vi kanske kunde beställa in deras fantastiska köttallrik... Var inte ens svårt att övertala dem, de sa ja på en gång när de såg vad som fanns på tallriken.

Det var verkligen superkul att träffa dem och jag blir så glad när jag ser dem tillsammans! Så himla mysiga!! Även om vi inte ses speciellt ofta längre, vet jag att jag har en vän för livet när det kommer till Emil!


Dejtnight på SMAK

2017-03-03 - Restaurants


Ibland vill jag bara överraska Johan och det blir extra roligt när jag vet att han avskyr hemlisar samtidigt som han älskar dem! Idag retade jag honom hela dagen, hintade om att vi skulle iväg någonstans efter jobbet. När vi lämnade jobbet var han sååå nyfiken. Vi hoppade på tunnelbanan och gick ett par meter, sedan stannade jag utanför SMAK - en restaurang med mindre rätter och tillhörande drycker om så önskas. Här satt vi ett par timmar och myste innan vi både var så mätta av vi storknade ^^


Sesam

"Milles Feuille" - krabba, rättika, chili.


Senap

“Tartar” - lax, gurka, råg.

2015 RIESLING TROCKEN - Fritz Haag, Mosel, Tyskland, vitt vin


Chili

"Råbiff"- oxrygg, purjolök, kålrabbi. kvällens höjdpunkt!

2015 BARBERA D’ALBA - Luigi Voghera, Piemonte, Italien, rött vin


Hasselnöt

"Beurre noisette" - röding, ostronskivling, forellrom.


Tryffel

"Rôti" - pancetta, jordärtskocka, röd endive.

2014 PASSO SARDO - Enoitalia, Sardinien, Italien, rött vin


Koriander

"Sifon" - fläsksida, majs, anchochili.

2012 BAIGORRI CRIANZA - Baigorri, Rioja, Spanien, rött vin


Vitlök

"Gremolata" - lammstek, rotselleri, dragon.

2014 LIRAC LA DAME ROUSSE - Domaine de la Mordorée, Lirac, Frankrike, rött vin


Mandel

"Toffee" - äpple, vanilj.

2013 NITTNAUS BEERENAUSLESE, EXQUISIT - Nittnaus, Burgenland, Österrike, sött vin


Rödbetor

Rödbetor glacerade i sin egen juice med vispad råklaritsmousse, körsbär, viol & 100-årig balsamvinäger.


Grönt te

"Parfait" - mango, yuzu, wonton.

Page 1 of 1, showing 5 post(s) out of 5 total