2012 - JUNE

7 posts


Ringar från BJORG

2012-06-30 - Uncategorized


För att skämma bort mig själv och för att gratta mig själv till exjobbet, 
gick jag bananas och köpte mig dessa underbara ringar från BJORG... I love 'em!

 


Degerforsmål...

2012-06-29 - Uncategorized


För er som undrar vad sjutton det är jag säger ibland - här har ni ett lexikon! 

körköppnörö - korkskruv
oäv - räv
oäkör - räkor
dyng __ - förstärkningsord till adjektiv, tex. dynggött (väldigt gott)
ickentäij? - hur dags?
jävvaudda - väldigt underligt
sutta - kasta
hölö - hålet
föggel - fågel
fäljör - fälgar
körv mä maous - mosbricka
kasche - kasse
vyt'tja - jag undrar om...
flöö - kan du vara vänligt att flytta på dig
sömmörjöbbörö - sommarjobbaree
föggelfröböllsöpphöllörö - det gröna nätet runt en talgboll som vi ger till fåglarna på vintern
ölöpnörö - flasköppnare
gölfböllsöppöhöllerö - golfpeg
söyrdin - din sister
oassläräöä? - rasslade något?
Gröytön - sjön Gryten
Björnöbörskörsö - lokal vägkorsning


Småpacka!

2012-06-28 - Uncategorized


Solen skiner och jag är ledig idag! Jag ska öppna upp fönsterna och vädra lite, få in lite ljus och luft, sen ska jag börja småpacka i alla kartonger jag tagit med mig från jobbet.

Jag kan ju lika gärna sätta igång att packa... Jag menar, vi ska ju flytta i vilket fall, men nu hinner jag kanske få bort lite saker innan fotograferingen av lägenheten och visningarna :)


Halva sommarlovet...

2012-06-27 - Uncategorized


... har redan försvunnit förbi och jag fattar ingenting ^^ Det känns som jag satt i skolan förra veckan och pluggade till tentorna!

Det känns inte som jag har hunnit eller gjort någonting, men börjar jag rabbla sakerna i mitt huvud har jag hunnit med en hel del - massa jobb, arbetsprov, arbetsintervju, lägenhetsvisningar, varit hemma en sväng i Degerfors m.m. Seriöst, vad gjorde man under sommarloven när man var liten? Hur i hela världen fick man tiden att gå?!

Nåja, jag har jobbat idag, igår likaså... Men när jag åkte hem idag bestämde jag mig för att inte komma hem och sätta mig framför datorn, isf hade det varit kört. Däremot bytte jag om till träningskläderna och tog mig ut till Vrinneviskogen. Det blev en trevlig runda på 6,5 km genom den vackra skogen...

Nu väntar melon och en skön soffa! :D


Exjobb, check!

2012-06-24 - University


Efter att ha klarat mig igenom både ett arbetsprov och en arbetsintervju, kan jag nu bocka av rutan exjobb! Jag kommer under hösten/vintern göra mitt exjobb på DICE i Stockholm och därmed är det nu dags att, på riktigt, hitta en lägenhet i Sthlm!


Midsommar!

2012-06-22 - Uncategorized


Det blev en supersnabb visit hos mor och far under midsommar... Jag åkte igår och kom hem idag, men det är så det får bli när man jobbar om dagarna.

Väl hemma i Degerfors igår sken solen långt in på kvällen och det var alldeles lagom varmt ute. Vi slog oss ner på altanen och smuttade på ett glas vin efter en god middag innan det var dags för mig att somna i deras nya soffa ^^ Typiskt mig...

Midsommarafton har även den bjudit på god mat - krämkaka och te till fikat, lax och nypotatis till middag och glass med jordgubbar till efterrätt. Tänk att något så enkelt kan vara så gott!


Nationaldagen och fint besök!

2012-06-06 - Uncategorized


När jag vaknade imorse kände jag mig allt annat än utvilad, men solen sken och det var himla ljust i sovrummet. Vad var klockan egentligen? Jag hörde hur det tjoades, skreks, dunkade i basen - folk festade alltså fortfarande i lägenheterna i huset intill ^^ Jag sträckte mig efter klockan och kostaterade att hon inte ens passerat 05!! Suck! Aja, med kudden över huvudet kunde jag somna om igen i någon timme...

När klockan närmade sig lunch såg jag en grön padda röra sig nedför vägen, mina päron var här! Med sig hade de rabarber från trädgården och lite fina blommor till balkongen, aww!

Vi (familjen) lunchade på Texas, mamma suktade efter en halloumisallad och det gjorde jag också! Tänk att något så enkelt kan vara så gott!! Efter det blev det en tur på stan vilket resulterade i lite shopping. Därefter bar det av till glassbaren innan det var dags för dem att åka hem igen. Tiden går så fort, det är lite trist. Men jag fick träffa dem ett par timmar iaf, bättre än inget...

Nu sitter jag här och lyssnar på musik på högsta volym (så högt som jag orkar med iaf) ^^ Men det är snart dags att lägga sig, det är mycket på morgondagens schema...

Hoppas ni har haft en lika trevlig nationaldag som jag har! :D

Page 1 of 1, showing 7 post(s) out of 7 total