2011 - APRIL

5 posts


Det kan hända mycket på några timmar...

2011-04-30 - Work


Igår var det som sagt dags att jobba ett par timmar och det var faktiskt ganska längesen jag gjorde det. Jag har nästan glömt bort hur många original man stöter på när man står där i kassan ^^

Det hela började med att jag ertappade en man med byxorna nere i knävecken när jag kom till jobbet. Några timmar senare dök en långhårig man upp, men stooora glasögon och swarovski kristaller på jeansjacka, t-shirt och sina trasiga jeans... Di Leva in the house ^^ Ganska normalt klädd dessutom... "Ahhh, jaag skaa haa en sån hääärrr kaffffä latttte dårååå", sa han framme i kassan. Jag tog betalt varpå han sprang ut (!?) till bussen... det gick inte alls ihop ^^ Jag trodde han var som han pratade, men han kanske hade lite extra brådis.

Bara några sekunder efter ett celebert besök fick vi nästan ännu finare besök. In kommer en snubbe i svart kroppsstrumpa med rosa stringtrosor och rosa BH utanpå ^^ Dessutom hade han en vätskeband runt magen, skrapade solbrillor och en hjälm på mig... "Ah, alltså...", suckade han lite besvärat, "Jag skulle hämta något i kassan...". Mycket riktigt, bakom kassan låg ett ägg med massvis skrivet på... Han tackade för sig och sprang ut ur butiken igen!

Och man har inte jobbat på Statoil om det inte sker ett snatteriförsök varje gång man är där... Och igår var inget undantag. Butiken är så himla stor och jag väldigt kort, så jag ser absolut ingenting om någon får för sig att gömma sig bakom hyllorna, och igår var det polackernas tur... Men som tur var kom chefen på dem in action - när han kom ut från kontoret fick han syn på hur en gubbe försökte mosa ner flera påsar med engångsrakhyvlar i byxfickan. Han slog påsarna ur näven på gubben som fick världens fart ut till en bil som gasade iväg... Engångshyvlar, seriöst?!


En kulinarisk upplevelse!

2011-04-21 - Restaurants


Jag har besökt många länder och upplevt många olika matkulturer de senaste åren och igår besökte jag ännu ett - det italienska köket. Jag hade faktiskt aldrig ätit på en riktig italiensk restaurang tidigare, men nu får jag nog lov att säga att jag har smakat på italiensk mat så som den faktiskt serveras och smakar på riktigt i Italien...

Vi besökte restaurang Appetito Ristorante Italiano i Sälen, men det kändes som ett besök på en restaurang i Italien. Oerhört trevlig personal och vilken fantastisk mat!!! Det smakade sååå mycket om allt och allt gifte sig i munnen...

För att förstå den italienska måltiden och det italienska sättet att äta på, fick vi en liten genomgång... Sen snurrade det i huvudet på mig av Antipasti, Prima-piatta, Secondi-piatta, Formaggi och Dolci... Men sen var det bara att smaska på och njuta av alla smaker! Vi serverades:

 

Antipasti 
Appetitos stora delikatesstallrik med ett brett urval av det bästa från det italienska kalla köket. 

Prima-piatta
Rödvinsrisotto med kryddstark Salsiccia och parmesan samt färsk Panzerotti, fylld med Karl-Johansvamp, i smörfräst äpple- och valnötskompott.

Secondi-piatta
Grillad flankstek med pancettafrästa brytbönor och sirap Viace samt lammrullader med vitlök och auberginekompott.

Formaggi
Blandad italiensk osttallrik med honung och äpple/kanel-marmeland.

Dolci
Blandad italiensk desserttallrik med fyra olika desserter - tiramisu, hasselnötsglass, citronpaj och pannacotta.


Lite matematik på min stressiga vår...

2011-04-11 - University


Det är så mycket som händer just nu att jag inte hinner med mig själv ens... Dagarna är proppfulla med allt vad skolan har att erbjuda - projektarbeten hit och dit, labbar och rapportskrivningar!

För att ni ska få en uppfattning om hur körigt det egentligen är (för nej, jag snackar inte bara för att ni ska tycka synd om mig... det ÄR synd om mig, ok!?), har jag snott lite information från en annan tös i klassen... Hör, häpna och dadda mig!

Perioden för VT2 är totalt 8,5 vecka lång och en heltidsvecka motsvarar 40 timmar. Det innebär att VT2 är 8,5*40 = 340 timmar lång. En kurs är 6 hp och jag läser ~20 hp fram till sommaren. 1 hp motsvarar ~27 timmars arbete, det medför 20*27 = 540 timmars förväntad arbetstid. Summa summarum blir då att 540-340 = 200 timmar av min fritid förväntas gå till plugg den här våren... Det i sin tur innebär att jag måste lägga ~5 timmar extra varje dag... Med andra ord blir mina arbetsdagar 8-23:00 om man räknar in en timmes lunch och en timmes middag!!! Jag tror jag dör lite...


5a i slutbetyg!

2011-04-05 - University


Det har varit en bra dag idag... Betyget i "Grafisk Design och Kommunikation" trillade in (sisådär någon vecka försent) och betyget var över förväntan måste jag erkänna - jag klarade tentan och fick därmed en 5a i slutbetyg! För att få en 5a i slutbetyg i kursen var man nämligen tvungen att få en 4a på projektet och sedan klara en tenta för att få en femma i hela kursen... Sagt och gjort! ;D Yeeey!

Dagen har i övrigt bestått av ännu en Agile-dag, dvs. vi har suttit i skolan 08-18 med en och samma kurs hela dagen. Det går riktigt bra måste jag erkänna. Jag nämnde ju att vi gör ett mobilspel och vi har faktiskt kommit ganska långt... En preliminär karta är på plats och gubbarna flyter över skärmen atm. Skojigt att se hur något växer fram sådär! Jag hoppas att vi får en slutprodukt som jag kan visa upp för er här!

Idag har jag suttit och försökt pussla ihop lite vägar, gräs, blommor, träd och några fler hus... Det är faktiskt svårare än vad det låter, dessutom tar det himla lång tid ^^ Här är iaf resultatet av dagens timmar


Vilken dag...

2011-04-03 - University


Jisses vilken dag... Jag tvärsomnade framför Big Brother igår kväll, jag orkade verkligen inte hålla mig vaken ^^ Sen var jag uppe igen redan innan 08 imorse. Det innebar dock att jag hann med en smarrig frukost innan det var dags att sätta igång med vårens ena projekt - projektet i avancerad webprogrammering.

När klockan närmade sig matdags, bestämde jag mig för att vara en supergullig flickvän och bjöd Blondie på middag på Bacchus! En varsin plankstek (med medium-rare ryggbiff) senare var vi båda betydligt piggare och på lite bättre programmeringshumör igen...

Lördagskvällen har faktiskt varit väldigt mysig, tro't eller ej, men jag har roat mig med ännu mer kod á la Ruby On Rails och för att lätta upp stämningen har jag taggat mig själv med lite jordgubbar och mörk choklad (utan några konstigheter, oerhört viktigt ^^).

 

Imorgon väntar ännu mer Ruby, men jag planerar att hinna med ett skitdrygt spinningpass på eftermiddagen... Man måste ju ta hand lite om sig själv, eller hur. Kanske kompletterar jag det hela med lite amerikanska pannkakor till brunch.

Page 1 of 1, showing 5 post(s) out of 5 total