2010 - OCTOBER

13 posts


Vinst efter 5 jämna set mot Sollentuna!

2010-10-29 - Uncategorized


Efter lördagens sura förlust mot Södertelge var det bara att ladda om, ny match redan dagen efter på bortaplan mot Sollentuna. Ett betydligt bättre spel kunde visas upp, och stundtals hölls en mycket hög nivå. Det blev en tajt femsetare där matchbollen slogs in till vår favör! Coach Palma var nöjd och tyckte följande om matchen och resan: 

"Anna O som är van vid privatchaufför hade beställt hämtning 08.25 och stod redo med frukosten i högsta hugg i form av en stor Red Bull. Resten av gänget plockades upp vid KFUM och Tessan vid polishuset. Då större delen av laget tycks lida av någon slags åksjuka är platserna längst fram i bussen hett eftertraktade...

Daria var redan hungrig och vi fick ta ett första stopp på Donken vid Stockholmsvägen. Resan mot Stockholm gick i en rasande fart och vi var framme långt innan Eniros resplan hade angett. Framme innebar i det här fallet Sollentuna Volleybollklubbs nya stolthet - Arena Satelliten. Vilken hall de fått, man blir allt lite sjuk av avund! Bara det känns inspirerande att få spela volleybollmatch.


Skillnaden för oss i laget var att Anna R och Alija inte var med idag. Tillkommit hade istället Natta och Anna O gjort. Då Carro P även saknades blev detta den första matchen utan Libero, vilket innebar att vi spelade runt och de som vi vanligtvis byter ut i försvar fick nu delta där.  

Vi lyckades redan från start läsa in Sollentuna rätt bra. Långa svepande smashar från deras sida kunde vi fånga upp långt bak i planen. Även om det inte blev perfekta framspel så kunde vi avgöra en hel del bollar från backspike-position. I slutet av setet fick vi vår enda dipp och Sollet fick en del enkla poäng och vann med 25-22. 

Vi kände ändå att vi var med och lyckades behålla fokus i andra där vi mer eller mindre körde över dem rätt rejält med 25-14. Det var ett sånt där set som vi spelar ibland, och Coach önskar få beställa det lite oftare tack... Vi ska heller inte glömma bort att vi hade 24-9 och en hel hop setbollar. Vi passade då på att ge oss på lite annorlunda kombinationer i anfallen som var nära men inte riktigt lyckades så vi gav bort 5 poäng där. Har aldrig sätt så många kombinationer av det här laget på så kort tid!

Vi kände oss bra med i matchen och vi hade kul i setpausen till det 3:e som blev ett jämt och spännande set. Ett riktigt välspelat set där vi följdes åt hela tiden och bägge lagen spelade bra. I slutet av setet så ryckte vi till oss en 2-poängsledning som vi lyckade hålla tack vare våra centrar som jobbade frenetiskt i blockeringen och därmed underlättade oerhört för baklinjen som kunde fiska upp deras bollar. Setet till oss efter 25-23.

Nu jäklar… säcken skulle knytas ihop och vi skulle få med oss en 3-poängare hem! Men, fjärde set började rätt virrigt från vår sida och Sollentuna kunde från start rycka åt sig en ledning på 5-6 bollar. Här spelade vi inte riktigt som vi tänkt oss. Vi var tillbaka i att vi trodde att någon annan skulle göra saker åt oss vilket ju som vi egentligen vet resulterar i att bollar ramlar rakt ner i backen. Vi kämpade oss tillbaka och var ifatt vid 16 lika men Sollet ryckte än en gång och kunde vinna setet med 25-17. 

Nu väntade lottning och 5:e set...
Vi ville fortfarande ha matchen med oss och inför 5:e var det en ovanligt fokuserad grupp som samlades. Vilket set vi gjorde, allt vi gjorde funkade, vet inte om jag kan hitta några fel ens så här i efterhand. Möjligtvis att två vattenflaskor var tomma när Sollentuna tog time out. Vid sidbytet hade vi med oss 8-2 och vi fortsatte fram till 10-3. Sedan slappnade vi av lite men till slut 15-8 till oss och en för oss viktig seger."

 

Sollentuna - Norrköping 2-3 (25-22, 14-25, 23-25, 25-17, 8-15) 


Off to school!

2010-10-27 - Uncategorized



Traditioner...

2010-10-25 - Uncategorized


Måndagen lider mot sitt slut och jag är slut... slutkörd! Tre nya kurser och tre föreläsningar senare fick jag äntligen cykla hem!

Jag stannade till vid de Geer och köpte fyra biljetter till "Julkonserten 2010"... Det har blivit lite av en tradition att mami och papi hälsar på första advent och i år bestämde de att vi skulle se en julkonsert tillsammans ![:)](/img/smilies/happy.png) Det kommer bli mysigt!

Det bjöds på en underbar höstdag idag - strålande solsken och några få plusgrader. Så, när jag kom hem bytte jag om till träningskläder direkt och stack ut på en löpartur. Det börjar bli lite kallt om skinkorna nu, det måste jag erkänna ^^

Annars har jag kämpat med att inte göra någonting såhär på kvällen, det har faktiskt gått ganska bra... jag har inte gjort någonting viktigt alls! Jag kunde dock inte låta bli att kika på tenta-svaren och ännu en gång konstatera att chanserna ser ganska bra ut för ett högt betyg! Hihi!

Tänk när allt var såhär bekymmerslöst... hihi vilken sötnöt!

Tenta-P är över...

2010-10-24 - University


När jag lämnade tentasalen efter 4 h igår, kändes det jättekonstigt. När jag satt där gick det ganska lätt, det kändes alldeles för enkelt... Så i vanlig Nathalie-ordning skulle jag såklart krångla till något så enkelt som att 3/4>1 och främst att 3/4=2.... wtf?! ^^ När fan blev 3/4=2!? ^^

Aja, det visade sig iaf att jag hade rätt på resterande uppgifter som jag löst, sånär som på några slarvfel, och om de inte drar allt för många poäng för slarvet nosar jag på en 5a!!! ;D Hoppas, hoppas, hoppas!


Ohh nu är det nära!!

2010-10-23 - University


Nu sitter jag bara å väntar på att klockan ska närma sig halv två så att jag får sätta mig på cykeln och cykla ner till skolan... Den obligatoriska tentagröten är på plats i magen och jag känner mig redo! Nervös, men ändå redo...

Nu jävlar sätter vi den här tentan på plats & hoppas på ett bra betyg i min sista mattekurs... Önska mig lycka till!!!


Hur fånig jag kan vara!?

2010-10-23 - University


Till skillnad från många andra just nu är jag vaken, frukosten är på plats i magen och jag känner mig fruktansvärt nervös ^^ De flesta ligger nog fortfarande och sover gott i sina sängar...

Det blev en sen dag igår... vi var inte hemma från plugget förrän 19:30, då hade vi varit där i 11 h! Jag var helt mos i huvudet, jag kunde inte göra någonting rätt ^^ Men det var det kanske värt, eller så förvärrade det bara saker och ting.... jag vet inte faktiskt.

Kl 14 i eftermiddag sitter jag i tentasalen och är supernervös, förmodligen så nervös att pennan skakar när jag ska skriva första raderna... fattar inte hur fånig jag kan vara, men det är verkligen så - superskakis! Jag vet att jag kan detta, men så fort jag får syn på något som inte är som jag förväntar mig, så försvinner allt jag vet och det är total erase i skallen på mig... Men jag ska försöka komma ihåg att jag faktiskt kan det där, det SKA gå bra!!!

Innan tentan i torsdags var jag ute på en snabb shoppingrunda och kom hem med lite träningsgrejer inför vintern - en mössa, vantar och lite tjockare löparstrumpor. När jag stack ute på första löparrundan på tre veckor (efter skada och förkylning), såg jag ut som en kondom! Shit vilken fånig mössa! Men det var skönt iaf! Varmt och gott åt öronen!

Ska göra samma sak idag - springa en runda innan lunch och skingra tankarna lite, dessutom får jag lite ny energi...

När jag är färdig ikväll ska jag krypa ner i soffan och moffa i mig lite chips... På måndag börjar mitt nya liv för femtioelfte gången! Det har blivit alldeles för mycket snask senaste veckorna. Det har känts som att jag måste "passa på" när fredagen kommer eftersom vi har så lite tid för mys annars i veckan... Lättare sagt än gjort, men nu får det faktiskt vara slut på småätandet!!!


Första tentan är förbi...

2010-10-21 - University


Höstens första tenta är förbi efter fyra jobbiga timmar... Jag sitter fortfarande i skolan och är nästan lite förbryllad över att jag inte känner mig mer nedslagen. Jag har pluggat mina timmar och gjort vad jag kan, mer kan jag inte göra... Det blir en positiv överraskning om det trillar in ett mail om två veckor med ett tentaresultat > 23p.

Imorgon är det sista krafttagen som gäller, då ska jag lära mig det sista inför matte-tentan! Jag känner mig betydligt säkrare på den, det är mest småsaker som ställer till det. Den skrivs på lördag eftermiddag kl 14-18 - den sista tentatiden för den här perioden ^^ Det innebär också att jag inte får några dagar off, nästa period börjar nämligen igen redan på måndag! Usch, det kommer bli tungt...


3 nya poäng efter mötet med Stjärnfall

2010-10-19 - Uncategorized


I lördags var det dags för årets hemmadebut. För motståndet stod ett gäng rutinerade rävar från Stockholm, men det hjälpte föga - vinst o en frisk 3-poängare till oss! Coach Palma hade följande att säga om matchen...

 

"Så var det då dags för hemmapremiär, på det nya golvet i den uppfräschade hallen. Motståndet Stjärnfall, en klubb som bildades i slutet på 80-talet av gamla elitspelare som ville fortsätta spela men mest på skoj. Två år efter klubbens start så tackade man nej till ett elitseriekval. Vi visste inte så mycket om motståndet mer än att det med all säkerhet skulle bestå av en del äldre spelare och i vår sport är rutin en mycket avgörande faktor för spelet. 

Det var alltså med lite oro i kroppen som vi samlades innan matchen. Målet var att försöka behålla spelet från förra helgen där vi startade mycket bra och idag skulle vi försöka att spela så hela vägen. Uppladdningen gick bra - alla hjälpte Tessan med gångertabellen och ganska snart så hade alla kläm på den. Daria hade ätit en stabil frukost och trodde att hon skulle klara sig tills efter matchen.

När Stjärnfall dök upp visade det sig att våra funderingar innan stämde, ett par något äldre spelar kom och ställde upp till spel. Deras yngste spelare var några (ganska många) år äldre än vår ålderskvinna...

Vi startade matchen i ett mycket bra tempo och ryckte åt oss en 5-poängsledning. En förhoppning om att vi skulle klara av att spela som vi sagt tändes hos oss. Tyvärr fastnade vi ganska länge i en uppställning i 1:a set och tappade ganska många bollar. Slutet av setet kändes kört när vi låg under med 15-22 men en time out och skärpning på alla fronter gjorde att vi kunde vända till 25-23. En fantastiskt bra avslutning där vi var otroligt taggade och publiken var med på noterna.

Andra set startar lite konstigt, vi tappar ett antal bollar i inledningen på setet som gör att Stjärnfall kan hålla avståndet hela vägen. En reaktion på upphämtningen i 1:a set kanske, vi slarvade helt klart lite för mycket. Baggern satt inte alls lika bra som i 1:a vilket gjorde att Natta fick bekymmer och tvingades lägga enkla vägar och det blev ett lätt byte för Stjärnfall att gruppera sig på plan (rutinen). Vi spelade upp oss mot slutet men kunde inte genomföra vändningen som vi gjorde i 1:a set. 16-25 och setet till Stjärnfall.

Eftersom vi spelade upp oss lite mot slutet av andra set fanns en förhoppning om att ta med det till set 3 men ack så illa vi startade. Precis samma som i 2:a set, ett antal enkla misstag gjorde att Stjärnfall fick grepp om händelserna och ryckte åt sig en ledning på 7 poäng. En time out var på sin plats igen och helt plötsligt så började saker och ting att funka. Framförallt fick våra centrar tag i deras bästa center och kanterna började hitta rätt.

Måste säga att det är härligt att stå vid sidan när det funkar…
Vi vände lätt till en seger i setet med 25-16. I pausen pratade vi mycket om att inte släppa till i början av setet utan börja 4:e som vi slutade 3:e. Var också lite bekymrad för Daria som började bli hungrig.

Vi lyckades genomföra starten och ryckte åt oss en stabil ledning med 9-1 och allting funkade kanon. Centrarna började hitta rätt mot Natta och de fick in ett par riktiga godingar. Setet blev aldrig spännande utan vi kunde slutföra det genom att byta boll ett par gången men Stjärnfall var aldrig nära. 25-13 till oss och en seger med 3-1 återigen.

Det är fortfarande lite ovisst att sia om serien, som det ser ut efter två omgångar blir det lite spännande nästa helg då vi har Södertälje hemma på lördagen som leder serien före oss (de har 2 bollar mindre förlorade) och sedan är det Sollentuna borta på söndag som ligger 3: a just nu.

I botten kan vi konstatera att Team Valla verkar få svårt, sedan slog Katrineholm Stockholms vingar med 3-1 (borta) och vi slog Katrineholm med 3-1 (borta) om det nu skulle vara något att gå på i framtiden.
Vi behöver spela vårt spel och ligga på i varje match och jag tror att vi kommer att bli bättre och bättre ju längre säsongen lider , och i år är den ju längre än någonsin…."



Norrköping - Stjärnfall 3-1 (25-23, 16-25, 25-16, 25-13)


Vilken vecka...

2010-10-16 - Uncategorized


Då var det dags igen, samma visa varje vecka... Det är lördag och jag är vaken alldeles för tidigt! Till skillnad från förra lördagen är jag dock på väg att bli frisk, är nog mest snörvlig faktiskt.

Veckans dagar har spenderats i skolan, 08-18 nästan varje dag... men ska jag vara ärlig vet jag inte om det hjälper. Det känns som jag tuggar en seg köttbit, det tar liksom aldrig slut! Veckans kvällar, å andra sidan, har blivit väldigt tidiga eftersom vi både har varit sjuka och gissa om det har varit skööönt!? Tyvärr märktes det ganska tydligt igår att det har varit en tuff vecka, för när jag la mig i soffan gick luften ur mig alldeles och jag småslumrade igenom hela Idol ^^ Btw, hur fan kan Elin få stanna kvar, hon är så sjukt dålig!!!

Nu sitter jag här och väntar på att Blondie ska vakna, sen blir det nog gröt till frukost! Därefter måste jag tagga till dagens match mot stockholmslaget Stjärnfall, gamla elitspelare som känner att de vill tagga ner lite, mysträna och småspela någon match då och då... därav namnet ofc


Efter dis kommer sol?

2010-10-09 - Photography


 

 Vi tog en härlig kvällspromenad och fångade lite bilder...


Bonuspoäng till tentan!

2010-10-05 - University


Fick ett trevligt resultatmail inatt - jag klarade duggan (med god marginal t.o.m! Jag har därmed kammat hem 4p på tentan! Då var det ju verkligen helt olönt att jag blev så deppad dagarna efter duggan...

Nu ska jag bara se till att lägga upp en pluggplanering de kommande två veckorna, annars kommer den här tentaperioden gå åt fanders. En riktigt bra planering är nog A och O.

Efter lördagens löptur verkar jag dessutom ha dragit på mig en skada på insidan av skenbenen, ovanför fotknölen liksom... Spänner och stramar som satan! Ska ta det lite lugnt i dagarna som kommer nu, måste ju bli bra till matchen som vi förhoppningsvis spelar på lördag.


XXX Edition!

2010-10-03 - Gadgets


Vi hade en liten hårdvaruorgie här hemma igår... Efter att ha kånkat hem en låda på 20 kg, vilken var tillräckligt stor för mig att få plats i, var det dags att sätta igång med lite små ombyggnationer.

Blondie skulle byta chassi (jag hade prackat på honom ett riktigt häftigt ett från Silver Stone), och jag skulle byta ut mitt monster till nätagg mot ett modulärt för att få mer plats... men i själva verkat fick det bli att slopa CD-läsaren för att få plats med mitt nya fräcka XXX Edition! Lite kul är det dock, för mini-g33ken i mig, att moderkort, grafikkort och nu nätaggregatet kommer från XFX... Me like a lot!

 


"A two pass solution to the rendering equation"

2010-10-02 - University


I onsdags var det dags att "hålla" en föreläsning om "A two pass solution to the rendering equation"... något jag hade varit nervös för en hel vecka ^^ Efter att ha spenderat hela dagen i skolan, så var det bara att förbereda sig på ett fyra timmar långt pass till, 17-21... Vi gick ner till Ica och köpte oss lite att äta och när jag stod där i kön blev jag så sugen på choklad, så det fick bli en riktig feting till chokladkaka också.

Fyra timmar gick förvånansvärt fort faktiskt och helt plötsligt var det dags att gå hem. En veckas nervositet var, för min del iaf, över på 15 min...

Page 1 of 1, showing 13 post(s) out of 13 total