Japan - Osaka - Dag 9

2023-10-30 - Travels

Idag vaknade vi upp till en solig dag igen, och vi startade dagen med hotellfrukost! Kanske inte den roligaste frukosten (trots priset), men vi blev iaf mätta och vi behövde inte tänka på att gå iväg någonstans.

Vi inledde dagen med att strosa igenom smågatorna till Dotonbori-distriktet. Iom att det var relativt tidigt på morgonen ännu var det inte så mycket folk, vilket var väldigt skönt! Den klassiska “Glinco Running Man”-skylten är en av de mest välkända landmärkena i hela Osaka och har lyst upp kanalen sedan 1935.

Här strosade vi runt en stund innan området fylldes med alltför mycket människor och när sockernivån behövdes fyllas på igen, slog vi oss ner på ytterligare ett Starbucks ^^

   

En annan sak med Japan är att det finns så otroligt många vackra brunnslock om man tittar ner i gatan… Jag försökte hålla ögonen öppna under resans gång och försökte fota de som var något att ha.

Efter ett par timmar bestämde vi oss för att knalla tillbaka till hotellet, det fanns nämligen ett köpcenter på vägen och vi var i behov av ytterligare en resväska efter all vår shopping. Men, först gjorde vi ett stopp på inget mindre än ett Burger King nere i en food court och alltså, det var så gott ^^ Kanske var det avsaknaden av “icke-japansk” mat som lockade, eller så var jag bara hungrig… Gott var det iaf och japanerna förstår det där med vikten av bra råvaror även i snabbmat - salladen var krispig, tomaterna smakrika, etc.

När vi väl kom fram till shoppingcentret på väg till hotellet, tittade vi båda på varandra och undrade vart vi hade hamnat. Det var långa, smala gångar med hundratals små, små stånd snarare än butiker i nio våningar och allting kändes så otroligt nedgånget. Vi gick bara igenom en våning innan vi gick ut igen och bestämde oss för att googla rätt på ett något vettigare shoppingcenter när vi var tillbaka på hotellet.

Efter lite om och men bestämde vi oss för att åka iväg med tunnelbanan till Yodobashi borde vid Umeda, då kunde vi ju även passa på att besöka Umeda Sky Building och se en fin solnedgång över Osaka.

Efter ett kort besök på Yodobashi hittade vi en fin liten resväska som vi bestämde oss för att köpa, därefter gick vi iväg till Umeda Sky Building och ställde oss i kö… Helt otroligt vad mycket folk det är överallt i år, trots en ganska “dålig” tid för turister. Vi köade i närmare 45 min innan vi fick ta hissen upp till utsiktsplatsen, men när vi väl kommit upp dit bestämde vi oss för att stanna här tills solen gått ner - det visade sig vara ett bra beslut, vi fick nämligen vara med om en fantastisk solnedgång! Vi tog en glass och lite te inne i deras cafeteria i väntan på att mörkret skulle lägga sig.

Klockan gick och när det var dags att åka hemåt gjorde vi ett stopp på ett 7Eleven och bunkrade upp med lite japansk godis och chips, ikväll blev det en film i sängen!

 


Fotogalleri

Japan