Kreta - Dag 4

2023-08-08 - Travels

När vi vaknade imorse kände vi oss ändå ganska utvilade, så pass utvilade att vi lyxade till det med ett glas bubbel redan vid frukosten! Det är ju trots allt semester, eller hur! Deras färskpressade apelsinjuice passade dessutom alldeles utmärkt till en Mimosa, så det kan hända att det slank ner ett glas eller två.

Idag orkade vi inte ta oss någonstans för lunch så vi beställde varsin sallad som vi käkade vid poolen. Där föddes idén om Kreta Masters och vi printade noga ner hur många poäng varje spelomgång kunde generera. Efter lite justeringar och diskussioner, signade vi båda det oerhört viktiga kontraktet!

På eftermiddagen smet Johan iväg till den närliggande lilla butiken och handlade en flaska vin och lite chips, sedan åkte kortlekarna fram för en provomgång. Vi märkte ganska snabbt att vi behövde justera poängen inför kvällens Master samt införskaffa oss nya kortlekar som klarade av luftfuktigheten ^^

När det närmade sig middag gick vi iväg till den söta lilla restaurangen Roots. Här beställde vi in 50 cl av husets egna vita vin för ynka 60 kr! Sedan blev det klassikerna tzatziki och vitlöksbröd innan Johan högg in på en Moussaka och jag på grillade räkor. När vi båda ätit oss mätta var det återigen dags för kvällens Raki och som att vi inte fick nog själva, fick vi ytterligare en flaska från det amerikanska paret som satt bredvid oss ^^

På vägen hem passerade vi en liten butik och vi svängde in för att se om det fanns några kortlekar… “Ja, vi har bara en kvar av den här sorten… Men, vänta ska jag se om vi har några fler på lagret!”. Ut kommer tjejen med “Greek Lovers” och Johan, som var lite i gasen, högg en kortlek av varje sort ^^ Vad vore en Kreta Masters utan Greek Lovers?

Väl tillbaka på hotellet slog vi oss ner i hotellets utomhuslounge, beställde varsin drink och påbörjade kortspelandet! Det kan ha varit så att jag vann första omgångarna, men det slutgiltiga resultatet fick vänta till morgondagen då klockan blev alldeles för mycket.


Fotogalleri

Kreta