Kreta - Dag 3

2023-08-07 - Travels

Då vi båda är ganska intresserade av mat och vin, ville vi gärna besöka en vingård och köpa med oss lite flaskor hem. Vi fick hjälp av en underbar tjej på hotellet som varmt kunde rekommendera oss en ~4h “sunset tour”, där man även gjorde ett besök på en vingård samt fick lite mat till. Fantastiskt, tänkte vi och bad henne boka in oss. Upphämtningen skulle ske 17:45, vi hade med andra ord hela dagen i behåll vilket man sällan har när man bokar in något.

Vi solade och badade om vartannat, sedan var det dags för resans första Gyros till lunch! Jag har nästan glömt bort hur bökigt det är med kontanter, men när restaurangens kortläsare inte fungerade och ingen ATM fanns i närheten, fick vi plötsligt börja räkna på fingrarna att vi inte handlade för mer än vi hade på oss.

Efter lunchen solade vi vidare och när klockan närmade sig avfärd, såg vi till att våra kameraväskor var packade!

När bilen väl körde upp framför hotellet satt där redan två stycken personer och vi skulle plocka upp en till på vägen. Tyvärr hamnade vi i baksätet där utsikten från fönstret var sisådär, men vad skulle vi göra åt saken?

Så snart vi hade plockat upp den sista tjejen körde vi mot vingården och vår chaufför höll en fakta- och historielektion för oss på vägen dit. Efter drygt 40 min i bilen närmade vi oss en vacker kyrka och här fick vi gå ut en snabbis då vi skulle samla ihop de 5 bilarna som alla var med på samma tur. Snart rörde vi oss vidare och närmade oss vingården!

Som vi såg fram emot detta! Vinprovningen vi hade tillsammans med Björn och Amanda i Spanien var så mysig och vi hoppades på något liknande, men oj vad besvikna vi blev. Supermysig vingård och jag är säker på att deras “vanliga” vinprovning är bättre än den vi fick uppleva, men när vi slog oss ner vid bordet började en av tjejerna rabbla informationen utan någon som helst kärlek, som att hon läste rakt upp-och-ner från en fusklapp.

Vinerna hälldes upp direkt och flaskorna försvann utan möjlighet att läsa på eller fota. Sedan kom den lilla tallriken in med maten vi skulle få till de fem vinerna… Alltså, väldigt gott, men allt var så otroligt påskyndat och utan inspiration. Otroligt tråkigt eftersom vi hade sett fram emot detta väldigt mycket.

Efter att vi skyndat oss in i butiken och handlat ett par flaskor, var det dags att börja stigningen till 2000 ft (700 m) för att se solnedgången. Det här däremot, oj vilken upplevelse! Vägarna upp var branta och steniga, utsikten från fönstret var vingårdar så långt ögat nådde. I bakgrunden såg man Chania i solnedgången och när vi efter lite om och men kom fram till "utsiktsplatsen", var det fram med kamerorna som gällde, för nu gick det snabbt!

Utan den här delen av resan hade vi verkligen kastat pengarna i sjön, men det blev något av en upprättelse och vi kunde ändå känna oss nöjda med att vi bokade in oss på den här turen.

Väl tillbaka på hotellet stupade vi i sängen, otroligt trötta efter en heldag i värmen!


Fotogalleri

Kreta