Maldiverna - Dag 2

2023-03-11 - Travels

Snart gick solen upp utanför mitt fönster och soluppgången var magisk – intensivt gul och orange mot en stjärnklar blå himmel, och ju längre tiden gick och ju närmare Maldiverna vi kom, desto fler småöar kunde jag se under oss.

Vi landade i ett Maldiverna med 30+ och ~80% luftfuktighet (iaf enligt våra väderappar) och det kände som totalt kaos på den lilla flygplatsen. Båda våra väskor dök iaf upp och jag väntade inte en sekund längre på att få komma ur mina skor och strumpor. Jag var så otroligt varm och kladdig, sliten. Men, nu var vi iaf framme och efter att ha väntat in ytterligare ett par som skulle till samma resort som oss, satt vi efter drygt 1,5 h i en speedboat på väg till vår ö.

När vi kom fram togs vi emot av tonerna från en saxofon och ett flertal anställda. Vi blev tilldelade en kontakt, Kate, vilken skulle vara vår tjej under hela vår vistelse. Vi visades in i deras Swing Bar där vi checkade in och svarade på några frågor medan vi släckte vår törst med lite välkomstbubbel. När bubblet var uppdrucket fick vi en liten rundtur med Kates rosa golfbil runt ön. Alltså, vattnet... hur många gånger jag än kommer uppleva det i mitt liv så kommer jag alltid slås av hur otroligt färgstarkt det är... Det är inte bara turkost, det är så otroligt turkost!

Klockan var nu ~10:30 och vi fick inte tillgång till vårat hus förrän kl 14. Däremot hade vi, av just denna anledning, packat badkläder i vårat handbagage som vi snabbt svidade om till (även om det var sjukt svårt att få på sig något tajt när allt var så extremt fuktigt). Vi traskade ner till stranden och vadade ut i ett svalkande, turkost och glasklart vatten! Så otroligt skönt det var! 10 dagars semester började NU.

När lunchen öppnade var vi snabbt där, vi hade trots allt knappt ätit något det senaste dygnet. En pizzastation, en västerländsk station, en asiatisk station, en indisk station... Alla med kockar som lagade maten direkt åt dig. Dessutom fanns det ett kylt rum med sushi, munsbitar av alla dess sorter, sallader, frukt och en vägg med desserter! Safe to say att det fanns mycket att välja mellan. Det blev ett helt gäng tallrikar med lite smått och gott, man måste ju prova sig igenom allt så man vet vad man tycker om... eller hur?

Snart var det äntligen dags för oss att få tillgång till vårat hus och oh så mysigt det var! ACn stod på härliga 24 grader när vi öppnade dörren och utsikten från rummet var fantastisk – vår alldeles egen pools med utsikt över havet och de kommande solnedgångarna. Men, jag måste nog säga att badrummet utomhus var det bästa av allt, herregud va mysigt det var! Takdusch och badkar, öppet, under stjärnorna!

Ytterligare ett dopp i havet, sedan ett i poolen! Alltså, hallå... 10 dagar av detta! Sedan gick vi bort till poolen och baren och där satt vi hela eftermiddagen och kvällen. Johan påbörjade även sitt mission, att prova sig igenom alla drinkar på menyn! Under solnedgången bjöds vi även på lite saxofontoner, rätt mysigt faktiskt.

Det blev en tidig kväll för oss båda och vi släckte lamporna redan vid 21... Vilket långt dygn det har varit!


Fotogalleri

Maldiverna