Maldiverna - Dag 1

2023-03-10 - Travels

Mestadels av packningen klarades av redan under gårdagen och det som återstod idag var mest småsaker. Vi vaknade, käkade frukost och städade undan det sista och när klockan närmade sig 11 gjorde vi en sista koll i lägenheten innan vi åkte ner till bilen i garaget.

Trots att det var fredag och närmade sig lunchtid, var trafiken ganska lugn mot Arlanda. Vi stannade till på vägen och tog oss en på-vägen-korv innan vi körde vidare och parkerade i parkeringshuset Sky City Premium.

Incheckningen av vårat bagage gick smärtfritt och snart hade vi även passerat kontrollen. Vi högg varsin macka på Joe & the Juice, sedan slog vi oss ner i väntsalen tillsammans med alla andra ressugna resenärer.

Första flyget visade sig bli en riktig vinstlott – jag hade lyckats boka våra platser i Economy Premium utan att ha betalat något extra för det – dvs. vi satt något lyxigare än de flesta! Så otroligt skönt av flera skäl - dels sätena och all den plats som fanns, men även att servicen och maten var betydligt roligare än där bak där man sitter som packade sillar. Vi njöt så mycket vi kunde eftersom vi visste att nästa flyg förmodligen skulle bli betydligt tråkigare. Att jag dessutom fick beställa in en Bloody Mary eller två gjorde att semesterkänslan infann sig på riktigt - jag dricker alltid Bloody Mary när jag flyger!

När vi landade i Doha behövde vi inte stressa till vår transfer... Däremot innebär Doha något av det jag avskyr som absolut mest med att resa – att slussas mellan gate och flygplan i en trång jävla buss utan AC som luktar så mycket avgaser och svett att man knappt kan andas. Jag, som i normala fall är väldigt känslig för luftkvalitet, lider så fruktansvärt mycket av den här typen av situationer... Jag kan inte andas, jag börjar kallsvettas, det blixtrar för ögonen och pulsen stiger... Det är fruktansvärt! Och trots att vi äntligen kommit fram till flygplanet som vi skulle in i, lät de bussen bara stå där i 5 min utan att öppna dörrarna. Fruktansvärt jobbigt för min del.

Att Qatar vunnit “världens bästa flygbolag” flera gånger om är för mig helt ofattbart... Jag har aldrig flugit med ett Qatar-plan som varit schysst och den här gången var inte annorlunda - gammalt, slitet, varmt, konstiga dofter och trångt som satan. Längst bak hamnade vi och jag fasade för de kommande fem timmarna.

Klockan var nu mitt i natten, trots det serverades en vanlig middag så snart vi lyft... Doften av indisk curry fick mig att kväljas. Barn skrek och svettdoften från män gick nästan att ta på. Nej, usch, vilken fruktansvärd flygningen det var.


Fotogalleri

Maldiverna