Kameradoktorn

2022-07-19 - Gadgets

Idag hoppade jag på båten in till Kameradoktorn för att handla på mig lite saker inför vår Islandsresa. Johan behövde ett variabelt ND-filter och jag behövde minneskort. Sen skulle jag se om jag kunde få låna en 2x telekonverter alternativt köpa ett om det fanns några inne. 

Mats, underbara och härliga Mats. Där stod han med öppna armar när jag klev in genom dörren! Alltid lika härligt att se honom! Vi pratade en stund och skvallrade lite medan han plockade ihop våra saker. Det var absolut inga problem att få låna en telekonverter, han tyckte verkligen inte jag skulle behöva köpa en bara för att jag skulle ut och resa. När han sedan undrade om det var något annat jag behövde till Island svarade jag "Ne, det tror jag inte... Om inte du vet med dig att jag saknar något?"

Mats tittade på mig och plockade fram en nyckel till en av alla montrar, sedan greppade han tag i en fast 500mm och viftade med den - "Den här kan du väl ta med dig? Det är ju såna avstånd till allt på Island. Använder du den så använder du den... annars är det inte mer med det."

Jag tackade så hjärtligt och förstod att jag fått låna med mig en dyrgrip, men exakt hur dyr den var hade jag ingen aning om. Jag var tvungen att kolla upp det när jag kom ut från butiken så att jag visste hur försiktig jag var tvungen att vara... 42 990 kr!!! Herregud ^^ 

Alltså, den där ryggsäcken som ska med som handbagage... Den kommer vara värd så mycket pengar!