Monte Carlo, Monaco - Dag 1

2021-12-02 - Travels

Klockan ringde 05:30 idag och till min naiva glädje såg jag att snön fallit under natten (inte en tanke på vad detta kunde innebära för dagens resa). Det var alldeles vitt ute, så mysigt! Flyget skulle lyfta 09:50 och jag räknade med att 3+ timmar skulle räcka som marginal till/på Arlanda. 

Jag kollade upp hur det såg ut med Ubers i närheten av mig och konstaterade att det fanns gott om bilar ~5 min härifrån. Nice, tänkte jag, då behöver jag inte stressboka någon taxi. Jag käkade min frukost och gjorde mig klar, sedan skulle jag beställa en Uber... 30 min bort! Strax efter 07 dök bilen upp och jag hoppades på en relativt lugn tur in till Arlanda. Mja, lugn blev den iaf ^^ Av någon anledning körde han mig genom stan, förbi T-Centralen, och där var det ju så klart tvärstopp i trafiken. 

Det var väldigt mycket poliser i trafiken ut mot Arlanda, men jag tänkte att det berodde på snön som fallit och att de ville få folk att sakta ner och inte köra som idioter... Resan in till Arlanda tog över en timme, men jag tänkte att jag hade gott om tid på mig iom. att jag inte skulle checka in något bagage (jag hade nämligen redan packat det mesta i Johans incheckade resväska). När vi körde in mot Terminal 5 stod där ännu mer poliser och vi fick reda på att de stängt vägarna till Terminal 5 - det var nämligen stadsbesök från 50 nationer och då är säkerheten på topp! Nu började jag dock få lite panik... Vi blev omdirigerade mot Terminal 2 och chauffören släppte av mig en bra bit bort, men det skulle gå snabbare för mig att gå resten av biten. Efter en promenad genom snön var det äntligen dags att gå igenom säkerhetskontrollen och detta gick över förväntan, knappt någon kö alls och jag hade lite mer än en timme kvar innan take-off. 

Men, nu började det...

  • "Flight till Kastrup - 30 min försenat" - Okej, fine... 30 min, då blir det ett tight byte i Danmark eftersom jag bara har 50 min transfer, men det fixar jag. 
  • "Flight till Kastrup - 30 min försenat" - Igen?! Det är lugnt, de kanske väntar in oss som kommer med transfer...?
  • "Flight till Kastrup - 30 min försenat" - Okej... I'm fucked.

Inte fick jag tag i Johan heller eftersom han stängt av sin roaming i Monaco. De tillhör inte EU, det innebär att deras roamingavgifter är helt bonkers. Nu kände jag mig sååå stressad och uppgiven. Efter 1h i kö till informationsdisken, svarade tjejen att de inte kunde göra något, utan jag skulle invänta nästa flyg till Danmark och hoppas på att de kunde "lösa problemet där borta". 

  • "Flight till Kastrup - 30 min försenat"
  • "Flight till Kastrup - 30 min försenat"
  • "Flight till Kastrup - Inställt"

Fan, fan, fan... Alltså, när man åker iväg på en weekend, då räknas varenda timme. Och nu satt jag här, på Arlanda, med inställt flyg och en missad transfer i Danmark. Skulle jag ens komma iväg idag eller skulle hela morgondagen försvinna som resdag? Var det ens värt att åka ner isf?

Efter drygt en timme fick jag ett SMS från SAS med en ny flight. Avgång vid 14 och två transfers innan taxi till Monaco. 

  • Arlanda - Kastrup - CDG - Nice - Monaco.

När jag äntligen fick tag på Johan trodde han att jag snart skulle landa ^^ Tji fick han, minst sagt. Eftersom han hade bokat taxi till mig i Nice behövde han boka om den, men vi vågade inte hoppas för mycket eftersom jag hade ganska korta transfers både på Kastrup och CDG. 

Efter lite om och men var jag äntligen på väg i luften, dock blev det tajt under båda mina transfers och jag fick småspringa genom flygplatserna. När jag tillslut landade i Nice hade klockan passerat 20:30 och jag såg så mycket fram emot att iaf ha en taxi som väntade på mig samt en flaska rött som Johan skulle ordna till oss... De enda sakerna som inte skulle krångla idag, trodde vi ^^ Men, när jag kom fram och letade efter en chaufför med mitt namn, fanns där ingen. Det visade sig att företaget bokat en taxi till morgondagen och jag fick så snällt leta rätt på en egen taxi som tog mig till Johans hotell i Monaco. 

30 minuter och 1000 kr senare fick jag äntligen pussa på Johan igen! Incheckningen på hotellet gick iaf smidigt och vi hamnade nästan högst upp i ett fräscht rum med terrass. Jag tog en snabb dusch, sedan gick vi ner till hotellrestaurangen och käkade lite... När vi sen kom tillbaka upp på rummet och skulle öppna rödvinet, hade Johan handlat ett dessertvin ^^ Haha, alltså... Det var inte mycket som gick min/vår väg idag!! Men, vi gjorde det bästa av situationen - vi la oss tidigt och ställde klockan för morgondagen!


Fotogalleri

Monaco