CS 1.6 turnering på Inferno Online

2018-02-02 - Gaming

Som vi har tränat inför den här turneringen (not) och gud va roligt att inte behöva ta det på så stort allvar (seriöst?) utan bara spela för skojs skull (riiiight...). 

För ett par veckor sedan fick jag en förfrågan från Sabina (min gamla CS-polare och numera kollega), om jag ville vara med på en CS 1.6 turnering som skulle hållas med 10 andra techbolag. Ja alltså, vafan... Det kan väl bli kul tänkte jag och tanken var väl att vi iaf skulle hinna spela tillsammans ett par gånger innan det var dags, men det gjorde vi aldrig. Ingen av oss kunde samtidigt på jobbet, så det fick mest bli lite CSDM för att hitta någon form av aim iaf. 

Turneringen hölls på Inferno Online och det är helt sjukt vad tävlingsdjävulen slår till när man sätter sig vid datorn och tre RS körs. Och vi alla som spelade har ju någon form av anknytning till E-sport så vi alla kände precis samma sak. 

Vi tog oss vidare till finalen relativt enkelt men i finalen tog det stopp. Som tur var hade vi tänkt till, valet av CT/T skulle spela stor roll och mappen var Inferno. Vi beslutade oss för att börja som T eftersom vi bara skulle spela 15 rundor totalt och vi bytte av efter 7. Vi skulle alltså spela 8 rundor som CT vilket vi gissade skulle vara lättare eftersom vi inte hade några taktiker alls inplanerade. Och vilken tur... 

Vi förlorade runda efter rund som T och vid sidbyte stod det 0-7 till oss. En missad runda till och vi hade förlorat finalen. Men, nu började de gamla rävarna jobba och slita och det slutade med att vi tog samtliga rundor och vann hela turneringen! En riktigt spännande final blev det och vi plockade med oss den stora pokalen hem till DICE! 

DICE for LIFE (eller hur, DaQ!?)