Matig omelett

2012-02-17

Matig omelett
Antal portioner:

1 portion

Tillagningstid:

20 min

Ingredienser

3 st ägg
3 tsk grädde
½ tsk salt

Tillbehör

skinka
körsbärstomater
champinjoner
squash
kalamataoliver

Så här gör du

Knäck äggen, tillsätt grädde och salt. Vispa samman till en jämn smet, men vispa inte för länge, bara så att smeten blir jämn. Hetta upp en panna och klicka i lite smör, sänk sedan värmen till hälften och häll i smeten. Grädda på låg värme till smeten stelnat till en omelett men fortfarande är lite, lite "kladdig" på ovansidan. Vänd över omeletten på en tallrik och garnera med goa tillbehör.

Servera med

Stek champinjonerna i smör och salta med havssalt. Stek sedan squashen semimjuk och krydda med lite citronpeppar och några droppar med citron. Dela körsbärstomaterna och skär skinkan i mindre bitar. Toppa omeletten med kalamataoliver och njut!