Fläskytterfilé med dijonsås

2012-02-15

Fläskytterfilé med dijonsås
Antal portioner:

2 portioner

Tillagningstid:

30 min

Ingredienser

400 g fläskytterfilé
1 st gul lök
7-8 st champinjoner
2 dl vitt vin
1,5 dl grädde
1 dl créme fraiche
1 tsk dijonsenap
grönsaksbuljong
salt och peppar

Så här gör du

Skär upp köttet i 1 cm tjocka skivor och stek ~2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet och låt vila på en tallrik.

Skär löken fint och fräs den i smör (i samma panna som köttet stektes) tills den blivit gyllenbrun, tillsätt då skivade champinjoner och stek dem några sekunder så att de får en fin färg. Tillsätt sedan vinet och buljongen, låt koka upp. Tillsätt därefter grädde och créme fraiche och låt koka upp. Rör ner en tesked dijonsenap och låt koka någon minut till.

Lägg tillbaka köttbitarna i såsen och låt puttra ytterligare 2-3 minuter.

Servera med

Ris - koka riset enligt anvisningarna på paketet.

Sallad - Skär upp grönsallad, paprika, gurka och tomat (samt några bitar honungsmelon om så önskas). Salta med havssalt och droppa över lite citron.