"Rosa Bandet"-galan, löpning & pulsspinning

2011-10-28

Det är så skönt att vara tillbaka! Okej, jag har lite kvar för att uppnå den kondition och muskulatur jag hade för ett år sen, men med tanke på sommarens katastrof-träning så är det väldigt bra för att vara jag!

I tisdags sprang jag 6.5 km... Det var första gången jag klarade av den distansen sedan april i år! Det har varit sååå konstigt hela sommarhalvåret. Läkarna på mottagningen lär tro att jag är hypokondriker vid det här laget ^^ Jag var helt övertygad om att jag hade ansträngningsastma, eller åtminstone var allergisk mot gräs. När pollensäsongen satte igång dog min kondidtion... Seriöst, jag gick från att springa ~5 km tre-fyra gånger/vecka till att inte ens orka 1 km på mindre tre veckor.

Jag besökte läkare efter läkare, tog blodprover, gjorde EKG och ansträngningstester... men allt var perfekt, mer än perfekt faktiskt ^^ Jag hade 120 % på alla tester vid ansträningstestet ^^ Jag var inte ens i närheten av lite allergisk mot gräs eller pollen... Det fanns inga fel på mig, inte ett enda?!

Jag vet bara att det har gått betydlig bättre senaste månaden. Efter att ha haft ett ofrivilligt uppehåll på 4-5 månader, tog jag mig ut den 1/10 på en löptur och sprang 3,7 km. Herregud, det är inte långt, men för mig var det ett under att orka springa hela vägen utan att få andnöd! Sen fortsatte det - den 12/10 sprang jag 4 km, den 15/10 blev det 4,9 km, 21/10 5,5 km och i tisdags (25/10) blev det 6,5 km :D ... På fem löpturer hade jag alltså ökat ~3 km, utan större ansträngning. Innan vintern är förbi ska jag vara uppe i milen igen :)

Efter att ha dragit på mig en ligamentskada i knät i tisdags, tyckte jag att onsdagens pulsspinning verkade som en smart idé - samma dag som "Rosa Badndet"-galen hölls här i Värmekyrkan i Norrköping. Utanför smyckades med BH:ar, rosa mattor och bilar... Ganska stort att lilla Norrköping får lov att hålla i en såpass stor gala ändå :)

rosa bandet

Anyway, jag tog mig iväg på 60 min pulsspinning och det skulle visa sig att jag, på ett väldigt avlägset sätt, bidrog till "Rosa Bandets" pengainsamlingen genom att vara där och svettas som en gris - alla anställda skänkte hela sin dagslön till "Rosa Bandet". Jag gillar mitt gym... människorna som är där gillar att träna och tänker på andra... Det är inte dumma blondiner som lyfter 2 hg i 10 min och tycker att de har tränat ^^ Nej, stort + till mitt söta lilla gym ovanför popcorn-automaterna!!!