Broccolisoppa med ägghalvor

2011-09-01

Ingredienser (4 port)

500 g broccoli

1 purjolök (eller gul lök)

2 vitlöksklyftor

2,5 dl grädde

1 dl vitt vin

1 köttbuljong

1 grönsaksbuljong

Salt och peppar

Cayennepeppar

 

Såhär gör du: 

Fräs löken tillsammans med broccolin. Tillsätt därefter vitt vin och tillräckligt med vatten för att låta buljongen lösas upp och koka in i broccolin, låt koka ~10 min eller till broccolin har mjuknat. Tillsätt sedan grädden och låt koka ytterligare några minuter.

 

Mixa soppan slät, tillsätt kryddor och smaka av. Koka några ägg och stek bacon (som sedan får rinna av på papper). Servera soppan med ägghalvor och strö över lite bacon. Servera gärna med lite vitlöksbröd från ugnen.

 

(För lite extra sting i soppan, droppa gärna några droppar citron över soppan vid servering.)