Pulsklocka?

2011-07-06

Förra året köpte jag en Nike+ klocka till mina dåvarande Nike+ skor, den lilla sändaren skulle nämligen placeras i ett specialutformat hål i skosulan (som endast Nike+ skorna har). Det var fungerade väl alldeles ypperligt för det jag vilel åstadkomma - få fram sträcka och hastighet när jag var ute och sprang.

 

Sen kom dock problemet när jag skulle byta skor, helt plötsligt kunde jag inte använda klockan om jag inte hade Nike+ skor... typiskt. Men (!), Adidas var inte långt efter och snart hade de en motsvarande variant på den lilla sensorn, den hade dock två öron vilket gjorde att Adidas sensor INTE passade i Nike+ skorna, men Nike+ sensorn passade i det lilla hålet för Adidas... smart, mycket smart Adidas ![;)](/img/smilies/secret_laugh.png)

 

I och med anmälan till Lidingöloppet är det nog dags att fundera över nya skor igen... Jag har testat två olika iläggssulor som tyvärr inte har hjälp och nödlösningen är just nu lite extra stöd under standardsulorna för hålfoten. Men då kommer vi till problemet att jag är låst till Nike eller Adidas i skoväg för att kunna använda min klocka ^^ (de där små sensorväskorna som man knyter fast med skosnörena försämrar avläsningen avsevärt tyvärr).

 

Jag har därför funderat på om jag ska köpa mig en pulsklocka och jag trodde väl att ~1500 kr skulle vara i högsta laget för att få tag i en bra klocka, men OJ va fel jag hade ^^ Du kommer absolut ingenvart med de pengarna... nej, ska man ha en bra pulsklocka med GPS och lite småfinesser sticker summan iväg mot 3500 kr!! Det har jag verkligen ingen lust att lägga på mitt slöspringande ^^

 

Men, nu har jag lusläst forum och recensioner om diverse klockor och jag tror att jag har hittat en liten guldklimp faktiskt... Jag tror iaf att jag får väldigt mycket för pengarna om man jämför med vad andra klockar i samma prisklass har att erbjuda. 

 

Det är GPS-klocka med pulssensor och den visar puls, fart, distanss, tempo m.m. Dessutom finns det lite småroliga finesser såsom att man kan tävla mot en digital person (man ser alltså hur man ligger till i förhållande till föregående träningspass) och pulszoner (zonerna används som ett verktyg för att träna med rätt intensitet) som utlöser ett larm om man skulle avvika från önskad zon... 

 

Är det någon annan som har en annan åsikt, som tycker att jag köra på den här klockan eller som har ett annat förslag?