Tonfisk i ugn

2011-01-30

Ingredienser (2-3 port)

1,5 dl ris

200 g tonfisk (på burk i vatten)

6-7 champinjoner

1,5 dm purjolök

1 dl grädde

0,5 dl chilisås

0,25 dl majonäs

Salt och peppar

 

Servera med:

Tomatsallad - Skär tomaterna i små bitar, likaså rödlök och salladslök. Blanda med lite olivolja, citron, örtsalt och persilja.

 

Så här gör du: 

Koka riset enlig anvisningarna på paketet. Skiva champinjonerna och hacka purjolöken, fräs sedan i smör, salta och peppra. Blanda samman grädde, chilisås, majonäs, salt och peppar (späd eventuellt med lite vatten).

 

Lägg riset i en ugnssäker form, blanda ner de frästa champinjonerna och purjolöken. "Bita" över tonfisken som ett täcke och häll sedan över såsen. In i ugnen ~20 min på 200°C.