Biff á la Lindström

2011-01-20

Ingredienser (4-6 port):

600 g nötfärs

10 skivor inlagda rödbetor

1 msk dijonsenap

3 msk kapris

6 äggulor

2 tsk salt

2 krm nymald svartpeppar

 

 

Persiljesmör:

½ kurka persilja

100 g rumsvarmt smör

1 vitlöksklyfta, pressad

½ tsk salt

 

Moghrabiah-sallad

2 dl moghrabiah

1 hönsbuljongtärning

Körsbärstomater

1 röd lök

Salladslök

1 äpple

1 päron

Saften från ½ citron och lime vardera

Örtsalt

 

Så här gör du:

Börja med persiljesmöret. Hacka persiljan och blanda den med smör, vitlök, salt och peppar. (Rulla smöret i plastfolie och forma till en liten rulle som läggs kallt till servering.)

 

Koka moghrabiahn i kycklingbuljongen och låt ånga av. Dela tomaterna och blanda samman med röd lök, salladslök, olivolja, lime, citron, äpple och päron. Smaka av med örtsalt.

 

Tärna rödbetorna och blanda färs, rödbetor, senap, kapris, äggulor, salt och peppar. Forma till biffar och stek dem i smör (eller olja) 3-5 minuter på varje sida. Den kortare tiden ger biffen en rosa kärna, medan den lägre resulterar i en genomstekt och aningen torrare biff.

 

Skiva smöret och lägg det direkt på de nystekta biffarna. Smaklig måltid!