Pasta med strimlad biff

2011-01-20

Ingredienser (4 port)

400 g strimlad biff/lövbiff

2 dm purjolök

1 vitlöksklyfta

250 g körsbärstomater

4 msk strimlad basilika

1 dl tort vitt vin

Köttbuljong

 

 

Servera med:

Pasta, rucola och riven parmesanost

 

Så här gör du:

Ansa purjolöken och strimla tunt. Skala vitlöksklyftan och tryck till den lite så att den spricker men håller ihop. Skölj tomaterna och rucolan. Strimla basilikan.

 

Bryn den strimlade biffen på hög värme. Låt den mosade vitlöksklyftan vara med i pannan. Häll i vinet och sänk värmen. Låt puttra några minuter. I med tomaterna och fortsätt puttra till de börjar spricka av värmen. Ta upp och släng vitlöksklyftan. Vänd ner rucolan och basilikan. Smaka av med salt och peppar. Servera till pastan med nyriven parmesan.

 

(Som ni säkert lägger märke till avstod jag från rucolan...)