Vinst efter 5 jämna set mot Sollentuna!

2010-10-29

Efter lördagens sura förlust mot Södertelge var det bara att ladda om, ny match redan dagen efter på bortaplan mot Sollentuna. Ett betydligt bättre spel kunde visas upp, och stundtals hölls en mycket hög nivå. Det blev en tajt femsetare där matchbollen slogs in till vår favör! Coach Palma var nöjd och tyckte följande om matchen och resan: 

Anna O som är van vid privatchaufför hade beställt hämtning 08.25 och stod redo med frukosten i högsta hugg i form av en stor Red Bull. Resten av gänget plockades upp vid KFUM och Tessan vid polishuset. Då större delen av laget tycks lida av någon slags åksjuka är platserna längst fram i bussen hett eftertraktade...

Daria var redan hungrig och vi fick ta ett första stopp på Donken vid Stockholmsvägen. Resan mot Stockholm gick i en rasande fart och vi var framme långt innan Eniros resplan hade angett. Framme innebar i det här fallet Sollentuna Volleybollklubbs nya stolthet - Arena Satelliten. Vilken hall de fått, man blir allt lite sjuk av avund! Bara det känns inspirerande att få spela volleybollmatch.


Skillnaden för oss i laget var att Anna R och Alija inte var med idag. Tillkommit hade istället Natta och Anna O gjort. Då Carro P även saknades blev detta den första matchen utan Libero, vilket innebar att vi spelade runt och de som vi vanligtvis byter ut i försvar fick nu delta där.  

Vi lyckades redan från start läsa in Sollentuna rätt bra. Långa svepande smashar från deras sida kunde vi fånga upp långt bak i planen. Även om det inte blev perfekta framspel så kunde vi avgöra en hel del bollar från backspike-position. I slutet av setet fick vi vår enda dipp och Sollet fick en del enkla poäng och vann med 25-22.

Vi kände ändå att vi var med och lyckades behålla fokus i andra där vi mer eller mindre körde över dem rätt rejält med 25-14. Det var ett sånt där set som vi spelar ibland, och Coach önskar få beställa det lite oftare tack... Vi ska heller inte glömma bort att vi hade 24-9 och en hel hop setbollar. Vi passade då på att ge oss på lite annorlunda kombinationer i anfallen som var nära men inte riktigt lyckades så vi gav bort 5 poäng där. Har aldrig sätt så många kombinationer av det här laget på så kort tid!

Vi kände oss bra med i matchen och vi hade kul i setpausen till det 3:e som blev ett jämt och spännande set. Ett riktigt välspelat set där vi följdes åt hela tiden och bägge lagen spelade bra. I slutet av setet så ryckte vi till oss en 2-poängsledning som vi lyckade hålla tack vare våra centrar som jobbade frenetiskt i blockeringen och därmed underlättade oerhört för baklinjen som kunde fiska upp deras bollar. Setet till oss efter 25-23.

Nu jäklar… säcken skulle knytas ihop och vi skulle få med oss en 3-poängare hem! Men, fjärde set började rätt virrigt från vår sida och Sollentuna kunde från start rycka åt sig en ledning på 5-6 bollar. Här spelade vi inte riktigt som vi tänkt oss. Vi var tillbaka i att vi trodde att någon annan skulle göra saker åt oss vilket ju som vi egentligen vet resulterar i att bollar ramlar rakt ner i backen. Vi kämpade oss tillbaka och var ifatt vid 16 lika men Sollet ryckte än en gång och kunde vinna setet med 25-17.

Nu väntade lottning och 5:e set...
Vi ville fortfarande ha matchen med oss och inför 5:e var det en ovanligt fokuserad grupp som samlades. Vilket set vi gjorde, allt vi gjorde funkade, vet inte om jag kan hitta några fel ens så här i efterhand. Möjligtvis att två vattenflaskor var tomma när Sollentuna tog time out. Vid sidbytet hade vi med oss 8-2 och vi fortsatte fram till 10-3. Sedan slappnade vi av lite men till slut 15-8 till oss och en för oss viktig seger.

 

Sollentuna - Norrköping 2-3 (25-22, 14-25, 23-25, 25-17, 8-15) 

KFUM Norrköping