3 nya poäng efter mötet med Stjärnfall

2010-10-19

I lördags var det dags för årets hemmadebut. För motståndet stod ett gäng rutinerade rävar från Stockholm, men det hjälpte föga - vinst o en frisk 3-poängare till oss! Coach Palma hade följande att säga om matchen...

 

Så var det då dags för hemmapremiär, på det nya golvet i den uppfräschade hallen. Motståndet Stjärnfall, en klubb som bildades i slutet på 80-talet av gamla elitspelare som ville fortsätta spela men mest på skoj. Två år efter klubbens start så tackade man nej till ett elitseriekval. Vi visste inte så mycket om motståndet mer än att det med all säkerhet skulle bestå av en del äldre spelare och i vår sport är rutin en mycket avgörande faktor för spelet.

Det var alltså med lite oro i kroppen som vi samlades innan matchen. Målet var att försöka behålla spelet från förra helgen där vi startade mycket bra och idag skulle vi försöka att spela så hela vägen. Uppladdningen gick bra - alla hjälpte Tessan med gångertabellen och ganska snart så hade alla kläm på den. Daria hade ätit en stabil frukost och trodde att hon skulle klara sig tills efter matchen.

När Stjärnfall dök upp visade det sig att våra funderingar innan stämde, ett par något äldre spelar kom och ställde upp till spel. Deras yngste spelare var några (ganska många) år äldre än vår ålderskvinna...

Vi startade matchen i ett mycket bra tempo och ryckte åt oss en 5-poängsledning. En förhoppning om att vi skulle klara av att spela som vi sagt tändes hos oss. Tyvärr fastnade vi ganska länge i en uppställning i 1:a set och tappade ganska många bollar. Slutet av setet kändes kört när vi låg under med 15-22 men en time out och skärpning på alla fronter gjorde att vi kunde vända till 25-23. En fantastiskt bra avslutning där vi var otroligt taggade och publiken var med på noterna.

Andra set startar lite konstigt, vi tappar ett antal bollar i inledningen på setet som gör att Stjärnfall kan hålla avståndet hela vägen. En reaktion på upphämtningen i 1:a set kanske, vi slarvade helt klart lite för mycket. Baggern satt inte alls lika bra som i 1:a vilket gjorde att Natta fick bekymmer och tvingades lägga enkla vägar och det blev ett lätt byte för Stjärnfall att gruppera sig på plan (rutinen). Vi spelade upp oss mot slutet men kunde inte genomföra vändningen som vi gjorde i 1:a set. 16-25 och setet till Stjärnfall.

Eftersom vi spelade upp oss lite mot slutet av andra set fanns en förhoppning om att ta med det till set 3 men ack så illa vi startade. Precis samma som i 2:a set, ett antal enkla misstag gjorde att Stjärnfall fick grepp om händelserna och ryckte åt sig en ledning på 7 poäng. En time out var på sin plats igen och helt plötsligt så började saker och ting att funka. Framförallt fick våra centrar tag i deras bästa center och kanterna började hitta rätt.

Måste säga att det är härligt att stå vid sidan när det funkar…
Vi vände lätt till en seger i setet med 25-16. I pausen pratade vi mycket om att inte släppa till i början av setet utan börja 4:e som vi slutade 3:e. Var också lite bekymrad för Daria som började bli hungrig.

Vi lyckades genomföra starten och ryckte åt oss en stabil ledning med 9-1 och allting funkade kanon. Centrarna började hitta rätt mot Natta och de fick in ett par riktiga godingar. Setet blev aldrig spännande utan vi kunde slutföra det genom att byta boll ett par gången men Stjärnfall var aldrig nära. 25-13 till oss och en seger med 3-1 återigen.

Det är fortfarande lite ovisst att sia om serien, som det ser ut efter två omgångar blir det lite spännande nästa helg då vi har Södertälje hemma på lördagen som leder serien före oss (de har 2 bollar mindre förlorade) och sedan är det Sollentuna borta på söndag som ligger 3: a just nu.

I botten kan vi konstatera att Team Valla verkar få svårt, sedan slog Katrineholm Stockholms vingar med 3-1 (borta) och vi slog Katrineholm med 3-1 (borta) om det nu skulle vara något att gå på i framtiden.
Vi behöver spela vårt spel och ligga på i varje match och jag tror att vi kommer att bli bättre och bättre ju längre säsongen lider , och i år är den ju längre än någonsin….

Norrköping - Stjärnfall 3-1 (25-23, 16-25, 25-16, 25-13)

KFUM-Norrköping