Paj a la Nat0

2009-07-01

Jag vet inte riktigt varför, men jag kan inte hålla mig till recept... det går bara inte. Jag tycker bättre om att få en idé om vad man KAN göra och sen trolla lite själv med vad som finns hemma. Personligen tycker jag att en middagspaj ska ha en fastare och "segare" konsistens jmfr med en snaskpaj som ska vara kraprig och smulig. Så den här makrillpajen föll mig i smaken helt å hållet! ![:D](/img/smilies/grin.png)

 

 

Jag kan inte ge något exakt recept eftersom jag måttade efter vad jag själv tyckte lät bra. Anyway, om du skulle vilja prova själv så finns ingredienserna här, mätt på en höft:

 

2dl mjöl
1dl grahamsmjöl
2dl havregryn
½ mannagryn
½ dl flytande margarin
3 msk Kesella 10%
3-4 msk vatten beroende på önskad konsistens
1½ tsk salt

 

Låt stå kallt i 30min innan du knådar ut i pajformen. Förgrädda pajskalet ca 10min innan önskad fyllning fylls på. Idag valde jag något så enkelt som makrill i tomatsås (himla gott faktiskt, å fisk ska vara nyttigt har jag hört).

 

För den som vill testa utgångsreceptet innehöll det 3dl vetemjöl, 125g kesella, 50g flytande margarin, 2msk vatten, 1tsk salt.