Intervallträning på löpbandet - galet förvirrande ^^

2010-08-09

"Kan det inte bara börja ösregna ute så jag får en anledning att testa löpbandet!"... som på beställning började det vräka ner!

 

Jag gick ner i källaren och körde igång - det höll i två minuter! ^^ Jag var helt genomblöt! Jag slängde av mig tröjan och fortsatte mysjogga som uppvärmning. Det var kvavt, sjukt jobbigt och lutningen var 5 %. Efter 1 km bestämde jag mig för att ändra taktik - det fick bli intervallträning istället!

 

2 min löpning, 1½ min vila... sådär höll jag på i 30 minuter. Hade någon sett mig hade de nog trott jag spenderat en timme i duschen ^^ Första kvarten höll jag 8 miles/h och de sista femton ökade jag till 10 miles/h.

 

Okej, nu är det såhär va - jag har närmare 50 högskolepoäng i matematik... men jag kunde inte ens konvertera miles/h till km/h när jag var klar (jag måste ha varit helt slutkörd ;P ). Men nu, någon timme senare, är jag ganska säker på att 8 miles/h motsvarar 4,6 min/km och att 10 miles/h ≈ 3,75 min/km. Jag tror att det blev ganska bra intervallträning, jag var i alla fall helt slut efteråt!