Löplabbet är det enda som gäller...

2010-08-02

Jag har blivit rekommenderad fel skor i två olika butiker, detta trots att jag har fått stått på en sån där platta och gjort lite småtester.

 

På senare tid har jag gnällt lite om att jag, utöver de hemska blåsorna på fötterna, har fått lite ont i knäna när jag varit ute och sprungit. När Blondie var här i helgen åkte vi in till Örebro och Löplabbet för att se ut några skor till min minibror. När vi ändå var där passade jag på att fråga tjejen om vi kunde kolla mitt löpsteg också. Jag förklarade för henne att jag nyligen köpt skor, men att jag trodde att det var fel typ av sko eftersom jag nu började få känningar i knäna. Och mycket riktigt - "Jag skulle inte rekommendera dig den där typen av sko. Du har ganska mycket pronation i ditt steg och skon du har, har inte speciellt mycket stöd alls för pronationslöpsteg då den är väldigt mjuk på insidan." Suveränt, verkligen... Inte konstigt att jag har fått ont då!

 

Nej, nu ska jag försöka lämna tillbaka mina skor och åka iväg till Löplabbet i Linköping när jag kommer hem igen. Det får vara slut på korkade anställda som egentligen inte har någon aning alls. Det ska göras ordentligt, jag är alldeles för rädd om min kropp för att utsätta den för felaktig träningsutrustning...