Det här med E-nummer...

2010-07-10

På senare tid har jag blivit väldigt medveten om vad maten jag äter innehåller. Mycket tack vare "Dansken", som lånade mig boken "Den hemlige kocken". Jag blev helt förskräckt när jag läste sida efter sida och jag överdriver inte när jag säger att mina matvanor ändrades drastiskt efter det...

 

"Renare" frukost blir det nog inte. Den är så fattig på E-nummer att företagen skulle riva håret av sig om fler åt såhär ^^

 

Pågen Kneipp - Vetemjöl, vatten, vetekli, jäst, salt, socker (endast som jästnäring), surdeg på vete, förjäst vetemjöl, vegetabilisk olja av raps, vetestärkelse och fullkornsrågmjöl.

Philadelphia Ekologisk - Mjölk, grädde, salt, bakteriekultur.

Naturell yoghurt -  Högpastöriserad mjölk och yoghurtkultur.

Havrefras - Havremjöl (70%), vetekli, socker, salt, malt från korn, bakpulver.

Jordgubbar och körsbärstomater