Laxtoast med sardell- och äggkräm

2010-06-30

Ingredienser (1 port)

2 skivor gravad lax

1 avokado

Kräftstjärtar

Gurka

Salladsblad

 

Äggkräm med sardeller

1 hårdkokt ägg

3-4 sardeller

1 tsk kapris

1 salladslök

1 msk grädde

1 msk créme fraiche

1 msk turkisk yoghurt

 

Servera med:

Bröd

 

Så här gör du:

Börja med dressingen. Vispa grädden så den blir lite fluffig. Blanda i créme fraiche och turkisk yoghurt. Finhacka sardellerna, kaprisen och salladslöken, hacka ägget slarvigt och blanda i. Krydda med salt (vid behov) och svartpeppar. Låt gärna stå i kylen någon timme.

 

Lägg upp röran på en rostad brödskiva, därefter salladsblad, lax, gurka, avokado och kräftstjärtar. Toppa med några droppar citron.