Potatis- och tonfisksallad med sardelldressing

2010-06-24

Ingredienser (2 port)

300 g kokt nypotatis

1 salladslök

50 g spenat (färsk)

50 g ceasarsallad

75 g rädisor

50 g sockerärtor

1 burk tonfisk i vatten (150 g)

 

Sardelldressing

3-4 sardeller

1 msk kapris

½ vitlöksklyfta

1 msk pressad citron

½ dl vatten

½ msk kycklingfond

 

Servera med:

Bröd

 

Så här gör du:

Börja med dressingen. Mixa samtliga ingredienser till dressingen i en smal, hög skål med mixerstav eller i en liten matberedare.

 

Skala den kokta potatisen och dela den i klyftor. Skölj och skiva salladslöken. Ansa spenat, ceasarsallad, rädisor och sockerärtor. Öppna tonfiskburken och häll av vätskan. Dela stora bitar med en gaffel.

 

Blanda samtliga ingredienser till salladen med dressingen. Servera med bröd.