Viltbiffar med mos, svartrot och löksås

2010-05-11

Ingredienser (2 port)

200g älgfärs

200g nötfärs

1 ägg

1 msk créme fraiche

½ finhackad/riven rödlök

salt och peppar

½ gul lök

½ köttbuljong

½ msk balsamvinäger

½ dl vatten

 

Servera med:

Hemlagat potatismos, svartrötter och lingonsylt.

 

Så här gör du:

Blanda färsen med ägg, lök, créme fraiche och kryddor. Forma till fina biffar och stek dem runtom i smöret ca 5 min.

 

Skala svartrötterna och skär dem i stavar. Lägg dem direkt i kallt vatten så att de inte mörkar. Koka i saltat vatten ett par minuter och stek dem sedan i smör.

 

När biffarna och svartrötterna är stekta, stek upp löken tills den får en fin gyllenbrun färg. Tillsätt vatten, buljong och balsamvinäger. Låt koka ihop någon minut. Smaka av och tillsätt eventuellt salt och peppar, red sedan av.