Jag ska aldrig någonsin bli ett offer för vardagen!!!

2010-04-23

Klockan ringde, som jag nämnt tidigare, oförskämt tidigt igår... redan 04:50 ^^ Jag skulle vara i Söderköping 05:50 och öppna på jobbet. Jag var väl inte i det piggaste laget kanske, men det gick ganska bra ändå faktiskt. Dessutom snöade det a la rena rama snöstormen...

 

 

När man jobbar på en mack sådär, så blir man väldigt sällan förvånad över vilka konstiga och fruktansvärt korkade människor det finns. Gårdagen innehöll dock två fall som till och med fick mig att tappa hakan! Min arbetskamrat John kan nog inget annat än hålla med mig ^^

 


Fall 1:
Kvinnan: "Ursäkta, men jag ska till Söderköpings golfbana, hur kommer jag dit? "
John: -Jo, då åker du rakt över korsnignen här ute, fortsätter ca 5-6km tills du ser en skylt till höger som visar Norrköping, där svänger du höger och då ser du snart golfbanan på din vänstra sida.

 

Kvinnan nickar febrilt och mmm:ar varpå hon säger med ett brett leende:

 

Kvinnan: "Ahhh okej.... mmm, men jag fattar inte."
John: - Jo här ute, i korsningen, åker du rakt. Sen efter ca 6 km ska du svänga till höger där det är skyltat mot Norrköping...
Kvinnan: "Ahhh, okej... Men jag ska inte till Norrköping... jag ska till golfbanan."

John: - Nej, det vet jag. Men för att komma till golfbanan ska åka rakt över korsningen och sen ta av mot Norrköping, då kommer du till golfbanan.

 

John upprepar sig ytterligare två gånger och kvinnan står fortfarande där med ett stort leende och nickar och säger att hon inte riktigt förstått hur det ska gå till. Vid den här tidpunkten står jag bredvid och försöker låta bli att tappa hakan... John börjar bli väldigt frustrerad, men försöker ännu en gång.

 

Kvinnan nickar och mmm:ar ännu mer och nu tror jag att hon har fattat, men då kläcker hon:

 

Kvinnan: "Så... vadå, ska jag svänga till  höger?!"


 

Åhhh herregud... hur går det till?! Ja, du ska svänga till höger där vägen svänger till höger, annars blir det väääldigt svårt lilla gumman. Det slutade med att John fick rita på en karta hur hon skulle åka ^^ Det var  två anvisningar... rakt i korsningen, till höger vid Norrköpings-skylten... OMFG!

 

Efter en liten stund var det dags för chock nummer två. En kvinna kommer in och säger lite surt:

 


Fall 2:

Kvinnan: "Kan du ta och starta den där pumpen nu, jag har stått där ute i 5min och det händer inget."
Jag: - Hmm, vad konstigt, jag har inte märkt av något här inne. Men, gå ut och tryck på den gula knappen igen så ska jag sätta igång den.

 

Hon går ut igen med irriterande steg. Plötsligt piper det till en gång och sen slutar det. Hon börjar gå mot dörrarna när John bestämmer sig för att gå ut och hjälpa henne. Jag ser hur de utbyter några ord, John gestikulerar och visar något innan det börjar pipa inne hos mig. Han kommer tillbaka in till mig och skakar på huvudet...

 

Jag: - Vad gjorde hon för fel?

John: "Hon visste inte att man var tvungen att lyfta på handtaget och använda slangen när man ska tanka!"


 

Seriöst?! Huuuur ska det gå till annars, hur ska man kunna få i bensinen i bilen om man inte använder handtaget och slangen?! Vad trodde hon egentligen?! Har hon aldrig sett någon tanka i hela sitt ~35-åriga liv???

 

Nej... vad har hänt med vanligt folkvett, varför tänker inte folk längre??? Nu vet jag varför jag pluggar och står ut med alla tråkiga kurser vi har... jag ska aldrig någonsin bli ett offer för vardagen!!!