SM-guldet till Linköping!

2010-04-18

SM-GULD!!! Efter en ruuuuuskigt spännande match i Linköpings Sporthall kunde LVC skaka champagneflaskorna och lyfta bucklan... SM-guldet var deras!

 

Efter en skakig inledning med väldigt många servemissar från båda lagen, kunde Falkenberg vinna första set trots jämna siffror. Andra set blev en total melt down för LVC och det såg väldigt tungt ut för dem... De inledde dock tredje set starkt och ryckte till sig en bekväm ledning med några bollar, vilken de lyckades hålla hela setet ut!

 

Det var fullt ös i hallen och det hejades vilt från båda läktarna. Spänningen var på topp och det kunde inte bli en bättre SM-final. Fjärde set blev lite jämnare, men det var LVC som kontrollerat tog hem det setet också - det blev alltså ett femte set i den femte, sista och avgörande SM-finalen!

 

LVC drog i från och spelade riktigt, riktigt bra i börjav av setet. Med en ledning på 8-4 vid sidbyte kändes det som att guldet var klart. Men Falkenberg knaprade igen ett underläge från 14-9 till 14-13 innan LVC kunde ta den sista poängen och tillslut kunde vinna klubbens första SM-guld!