Norrköping 3-2 Örebro

2010-03-07

Säsongens sista match knackade på dörren under lördagen och för motståndet stod serieledande Örebro. Sist vi mötte dem borta i Örebro var vi alla inställda på att få dunderpisk, men vi spelade sjukt bra och över förväntan. Tyvärr förlorade vi den matchen med 3-0 i set, men med siffrorna 27-25, 25-21 och 25-17... det var bra synd att vi inte fick med oss iallafall 1p från den matchen.

 

Igår däremot visste vi att vi hade spelat bra mot dem en gång innan, sen att det var sista matchen för säsongen gjorde väl det hela lite mer "kul". Alla ville vinna och var riktigt taggade! Jag tog det lite lugnt på uppvärmningen, men jag kan säga att förkylningen gjorde sig påmind trots allt mitt kurerande!

 

Nåväl, matchstart! Ett lite skakigt första-set där Örebro nog fick sig en riktigt chock, eller kanske inte med tanke på förra matchen som sagt. Lite enkla misstag gjorde att Örebro kunde vinna första set med 22-25.

 

Andra set vet jag inte riktigt vad som hände. Först låg vi under och vips så ledde vi stort. Humöret var på topp!! Men så förlorade vi en enda boll och allt spel föll... Som tur var (trots en hel del missar från min sida), kunde vi plocka hem setet med 26-24.

 

I tredje set var det dags igen, vi förlorade boll efter boll och hade otur framme vid nätet. Örebro hittade sin kantspelare som hade en sjujävla spike! Helt otagbar om blocket inte plockade henne, vilket de inte gjorde, så hon plockade poäng efter poäng. Humöret i vårat lag sjönk totalt. Okej om man bli sur/arg på ett sätt som leder till ytterligare koncentration, men att bli sur så att man inte vill delta i laget är en helt annan sak och för mig oacceptabelt. Örebro vann setet med 19-25.

 

Fjärde set var det bästa setet på säsongen tror jag, vi gjorde allt rätt nästan. Vi hade iallafall inga dummissar som vi brukar vara experter på. Passen satt och spiken satt perfekt de flesta gångerna! Dock måste folk på planen lära sig att prata mer, skrika om de vill ha bollen annars vet jag väl inte hur jag ska passa?! Då kan man inte heller bli sur över att passen går till någon annan, för jag uppmanar folk att göra sig hörda, och då försöker jag lägga bollarna på dem.

 

Fjärde set vann vi med 25-21 och det kändes som vi hade matchen lite. Femte och avgörande set kunde inte ha börjat bättre... sidbyte vid 8-3! Med gott humör, vilja och framförallt att folk vågade gjorde att vi plockade hem sista set med 15-10!

 

Sjukt bra match - bästa på hela säsongen!!! Alla skötte sig kanon och det är ju såhär vi ska spela. Men vi måste lära oss att hålla igång kämpaglöden även om vi skulle ligga under med tre poäng. Det är inte som fotboll, där ett mål kan vara totalt avgörande. Man spelar om 50p/set om det vill sig... Vad gör det då om man ligger under med 3p??? Nej, skärpning till nästa säsong så kommer det att bli så mycket enklare!

 

Norrköping 3-2 Örebro

(22-25, 26-24, 19-25, 25-21, 15-10)