Norrköping 3-0 Katrineholm

2010-02-18

I lördags inleddes slutspurten i serien. Den första av tre hemmamatcher stod på dagordningen och Katrineholms B-lag för motståndet. Siktet var klart inställt på seger, ochf facit blev en långt mer komfortabel sådan än vi någonsin kunnat drömma om. Coach har som vanligt detaljerna...

 


Vårt 14 dagars-schema slog till och det var åter dags för match. Vi ska ju spela hemma resten av serien så samlingen sker som vanligt i ledarrummet. Det är intressant hur mycket olika saker man kan käka 11.30 en lördagsförmiddag, om det var knytkalas skulle vi få ihop en hel del.


Samma lag som mot Mariestad fanns på plats så det kan ju bara bli bättre än senast - vi slipper ju dessutom frysa om tårna i 3 timmar den här gången. Kul också att spela på hemmaplan så att föräldrar och även våra herrar kan kolla lite på matchen.

 

Katrineholm anlände med ett ungdomligt lag och det var inte många av de som senast var med vid bortamatchen i höstas. När man sedan började gå runt på planen för att prata om hur man står på en volleybollplan började vi ana att det skulle nog gå bra.

 

Matchen hann knappt börja innan den var slut. Finns inte så mycket att orda om; 43 minuter och 3-0 ganska enkelt. Det roligaste som hände var Karins upplagda misstag vid nät och att hon som tack fick en serve av Natta i bakhuvudet. Nå ja... Vi spelade mycket bra rakt igenom, stark att hålla fokus i två och ett halvt set innan det blev lite tramsigt. Men fram till dess så spelade vi mycket bra och flera fina prestationer som gjorde att vi verkligen ville spela bra. Carro P tog en hel del bollar som vi inte tidigare sett och Katta fick bra utdelning (men nog var det en som tog i antenn?) Övriga spelade också väldigt bra och samtliga kom med i poängprotokollet med en ganska god utdelning.

 

Det som är noterbart från statistiken är att vi gör 61 egna poäng av 75 möjliga och vi bara har 5 servemissar under matchen.

 

Summa summarum: Norrköping – Katrineholm 3-0 (25-5, 25-4, 25-14)