Mariestad 3-0 Norrköping

2010-02-14

Här kommer en sammanfattning av förra matchen som spelades för drygt två veckor sedan... Jag hade inte tid att skriva om det  då, så nu tar jag en fräckis copy/paste från hemsidan och postar här...

 


 

I söndags (31/1) var det dags för årets längsta och senaste bortamatch. Mariestad stod för motståndet, ett lag vi vann relativt komfortabelt mot på hemmaplan i höstas. Förhoppningen om nya poäng var stor, men ack så vi bedrog oss... Coach reflekterar som vanligt nedan...

 

I strålande väder och ca 14 minusgrader chockar coach med att köra söderut från stan, något damlaget inte varit med om de senaste åtta åren typ.

Efter en färd på 23 mil i vackert vinterväder och fötterna inlindade i tumvantar(konstigt att det är så svårt att hålla värme i hela bussen) landade vi i Mariestad (ni vet, den där man dricker) för en match mot Mariestads stolthet i volleyboll. Vi slog dem hemma i höstas med 3-1 och hade en förhoppning att bjuda upp till en jämn och spännande kamp.

Mitt ute i ett bostadsområde tornade det upp sig en stor kall hall och många behöll tumvantar och även mössor på en bra bit in på uppvärmningen.

Matchen som sådan hann aldrig bli spännande, det verkade som vi förfrusit både tår och andra kroppsdelar för det fanns inte en enda riktig rörelse i laget under de tre korta set som matchen blev.

Vi fick inte igång något som helst spel någonsin under matchen, om man är riktigt snäll i sin bedömning kan vi säga att det var jämt i början av andra set upp till 12 lika ungefär. Däremot lyckades Mariestad med det mesta och genomförde säkert sin ”gameplan” till 100% .

Vi kunde bara konstatera att det här lägger vi bakom oss som en kvalificerad skitmatch. Bryt ihop och kom igen var slutsatsen vi drog och därmed är årets road trip avklarad. Nu återstår endast tre hemmamatcher och ska vi knipa 3:e platsen så krävs nog vinst i samtliga.

Enda positiva var att vi kom i väg från Mariestad snabbt och skulle vara hemma något så när tidigt. Det var då det där med risgrynsgröt kom in i bilden...12 mil på E20 med max 60 km/h, då tar det sin lilla tid att ta sig tillbaka till Peking.

Summering: Mariestad – Norrköping 3-0 (25–13, 25–17, 25–13)