Den långa färden - hem till Peking!

2010-01-09

Vi kom fram till Norrköping ganska tidigt igår, mycket tack vare att vi åkte tillbaka hit i två stintar. Vi åkte från Malung till Degerfors under torsdagen. Inte alltför halt på vägarna med tanke på hur kallt det faktiskt var.

 

   

 

Väl framme i Degerfors käkade vi en supergod Degerfors-pizza. Det var nog för att vi valde en mediumstark sås, men herrarna i familjen Ek gnällde över att den var alltför starkt... tssk, inte alls! Sen bestämde jag mig för att poppa lite popcorn och slänga mig i soffan tillsammans med de andra. "The Break-up" gick på TV, så timmarna tickade ganska snabbt.

 

Vi åt frukost tillsammans med mina föräldrar på fredagsmorgonen innan vi packade bilen full igen och körde vidare till Norrköping. Vi stannade till vid STADIUM-outlet, men jag hittade nada. Efter det obligatoriska stoppet vid Statoil-macken i Sköllersta, gick det inte fort på vägen. Vi höll nog 60km/h hela vägen genom skogen. Vägarna här nere var snorhala och behöver jag ens nämna hur plogningen var i Norrköping?

 

       

 

Den lilla hissen packades full och vi sprang in med alla väskor och kassar. Iskallt i lägenheten var det också, kan inte ha varit mer än 12-13ºC, för idag när jag vaknade (efter att vi slagit igång alla element på max), var det bara 16ºC i vardagsrummet. Dessutom hade jag fått en julklapp från jobbet på posten, lite lotter som jag snabbt skrapade. "Jag vinner aldrig på lotter!", muttrade jag efter att ha skrapat alla. Jag skrapade lite på kontrollrutan bara för att, och konstigt nog visade sig vara vinst på en av lotterna. Vi båda tittade på lotten en gång extra, men vi kunde inte se någon vinst.

 

När alla väskor var tomma och alla kläder på plats i garderoben igen, åkte vi iväg till COOP för att fylla på kylskåpet. Men först var vi på jakt efter en blomma som överlever i hallen. Nog hittade vi dugliga blommor, men inte en enda kruka ^^ Så det blev inget med det... Nåväl, när allt var handlat och klart gick jag förbi spelbutiken och bad dem kolla lotterna i maskinen, å tro't eller ej, men det var hela 40kr vinst på den som vi inte kunde se vinsten på (annat än efter att vi skrapat kontrollrutan)... Hur konstigt är inte det då!?

 

Klockan hann bli 20:40 innan vi kom innanför dörren igen och kunde börja laga mat. Jag fattar inte hur vi skulle ha hunnit med allt om vi inte hade åkt ner i två stintar...

 

Tack för den här julen och insparken av det nya året! {#emotions_dlg.happy}