Nyårsafton

2010-01-02

Det blev en lugn och fin nyårsafton i år också, precis som jag vill ha det. Inget bökande liksom... bara lugnt och skönt. Jag finns faktiskt inte vad vi gjorde under förmiddagen, men rätt vad det var, så var det dags för mig att börja laga ordning en trerättersmiddag (vilket jag hade lovat mina föräldrar, deras tur att få ta det lugnt i år) och jag satte fart!

 

Jag började med hasselbackspotatisen som kräver drygt 1,5h i ugn... och under tiden den fick stå och dra åt sig allt smör, började jag med en sparrissoppa. Jo, jag tänkte försöka mig på en lika god soppa som den vi bjöds på i Vadstena, men det kunde jag väl glömma... de hade säkert nåt speciellt i den. Men jag vette sjutton om min inte blev bättre ;P Supergod blev den iallafall och mammas stolta öga började nog tåras lite grann ![;)](/img/smilies/secret_laugh.png)

 

    

 

Vidare med oxfilén, dags att steka fram en fin, rosa färg... sen gjorde jag en kantarellsås som blev superb! Jo, jag tänker lite gott om mig själv nu, men efter den middagen får jag det! Avslutningsvis (sisådär 2h senare), blev det toscapäron med vanlijglass!

 

Klockan närmade sig tolv och vi hann med en omgång Buzz innan det var dags att lägga Astin på kylning. Lite kul det där när päronen ska försöka sig på nåt "nytt"... hehe men de hade nog lite kul åt vissa frågor ![:P](/img/smilies/wink.png) Klockan passerade 00 - det snöade, fyrverkerierna small av och vi skålade in det nya året... Sen tog det inte många minuter innan jag somnade ^^