Gamescom - Köln - Dag 8

2017-08-27

Jag vaknade tidigt, väldigt tidigt... Jag funderade länge på om jag skulle ta med mig kameran och stativet (som jag hade släpat med mig för att ta lite long expo. foton) och gå iväg till katedralen. Sängen kändes väldigt skön och jag var sjukt trött och förkyld. Samtidigt visst jag att jag skulle hata mig själv lite grann ifall jag inte tog tillfället i akt och fotade katedralen i soluppgången ^^

Så, jag klädde på mig och sprang iväg innan klockan en hade passerat halv sex. Vilken ståtlig byggnad och vilken tur att jag gick iväg, för jag fick mig ett par fina bilder innan lamporna slocknade runtom katedralen. Titta bara så vackert!!

Kölnerdomen (officiellt Hohe Domkirche St. Peter und Maria), är en katedral i Köln, Tyskland byggd mellan 1248 och 1880, vilket innebär en byggnadstid på 632 år. De två tornen är båda 157 m höga, vilket gjorde Kölnerdomen till världens högsta byggnad under fyra år till dess Washingtonmonumentet blev klart. Domen har än idag världens största västfasad (huvudfasaden med tornen). En spiraltrappa i södra tornet, på 533 trappsteg, leder till utsiktsplattformen cirka 98 m ovan mark.

Istället för att ta tåget tillbaka till flygplatsen, beställde vi taxi åt oss alla. När jag såg att det fanns en Mercedes S-klass eller en minibuss att välja på, var jag snabb på att hoppa in i bilen! Herregud vilken bil! Vi passerade 200 km/h på autobahn, men det kändes inte... Det vibrerade knappt i bilen!

Nu var jag så fruktansvärt förkyld. Jag kände mig som pesten som de andra gjorde allt för att undvika ^^ Flygresan hem var den värsta jag varit med om. Iom att jag var förkyld och täppt i näsan, kändes det som att huvudet skulle explodera uppe i luften. Inget jag gjorde hjälpte... Det har aldrig varit så skönt att landa som det var ikväll! Herregud så skönt att komma hem!