Platanias - Dag 1

2017-06-13

Klockan ringde 04:00, men Johan och jag var redan vakna... Lustig det där, att man alltid vaknar innan klockan ringer när det är något viktigt man ska iväg till.

Vi slängde i oss lite frukost, sedan hoppade vi in i taxin. När vi klev ur bilen såg vi de andra göra detsamma, snacka om att komma samtidigt ^^ Incheckningen gick smidigt och snart var det dags för den obligatoriska semesterölen! Klockan hade inte ens slagit 06 innan vi skålade in semestern, som det ska vara!

Flygresan tog drygt tre timmar, sedan landade vi i Chania. Därefter väntade 40 min bussresa innan vi kunde checka in på vårat hotell. Efter lite om och men var det hela klart och vi kunde slå oss ner på en restaurang och käka lunch. Grekisk sallad, tzatziki och raki... Det skulle visa sig bli min standardbeställning den kommande veckan.

Efter lunchen började semestern på riktigt då vi bytte om till badkläder och slängde oss i poolen! Sååå himla skönt! På kvällen bar det av till en restaurang i närheten av hotellet och där beställde jag in vindruvsdolmar som påminde om min mammas! Gott! Efterrätten var rätt sladdrig om ni frågar mig, men Johan åt mer än gärna ^^ Dessutom kom den där förbannade rakin in och då är det bara att höja glaset och ropa "Jamas!" ^^