Frantzén - Open to the Public

2017-05-20

Att få plats på eftertraktade Frantzén är allt annat än lätt. Plötsligt fick jag syn på ett inlägg på Instagram om deras kommande Open to the Public. Jag skrev en kommentar och frågade hur många till de kommer köra, eftersom det är helt omöjligt att få en bordsreservation! Ett par minuter senare fick jag ett privat meddelande:

- Hej! Bara för att jag gillar Battlefield så mycket, kan jag fixa ett bord till nästa popup. Vilken dag vill ni gå?"

Men hallå eller?! Närsomhelst, bara jag får en plats! Jag skrev till Johan att vi hade fått tag i ett bord och undrade om han ville gå på dejt med mig, igen... Han reaktion var väl kanske inte vad jag hade hoppats på, men jag bokade ändå ^^

Dagen därpå visade det sig att Mikael hade fått tag i fyra platser, 15 min senare än oss... Haha, alltså vad är oddsen på det då? Vi avbokade våra platser och hakade på honom istället. Han hade ändå förstört vår dejt, som han själv uttryckte det ^^

Det blev en riktigt lyckad kväll. Vi började med en riktigt bra drink på deras systerbar, därefter ett inledande glas rosé. Vi beställde in vinpaketet och valde våra rätter... Sen drog det hela igång och herregud vilka smaker de bjöd på. Jag har ätit på många restauranger nu, men aldrig känt att någon varmrätt varit den bästa hittills. Men nu, herregud den där gösen... Kärlek!!! När vi andra beställde in varsin efterrätt, beställde Johan in en omgång till av gösen ^^


Tartar på röding

Tartar på röding med vild öringsrom, gräslök samt vinaigrette på de grillade benen.


Friterad havskräfta

Friterad havskräfta från fjällbacka med tsubu arare och klarifierat getsmör.


Vit sparris

Vit sparris med saffran- currycréme, granskott och pistaschnötter.


Gös från Mälaren

Gös från mälaren med saltbakad- & rökt färskpotatis, löjrom samt grädd- &lökdressing smaksatt med ansjovis! Kvällens absolut bästa rätt!


French Toast

French toast med parmesan tryffel & 100-årig balsamvinäger.


Gödkalvbräss

Gödkalvbräss kryddad med rålakrits, karamelliserad lök stuvad i stekt lökvelouté med rostad mandelmjölk & kantareller.


Sotat vårlamm

Sotat vårlamm med misoglaserad aubergine, lammsky, spiskummin, lavendel & getyoghurt.


Romrussinparfait

Romrussinparfait med fryst foie gras, px-sirap och rostad havre.


Rödbetor

Rödbetor glacerade i sin egen juice med vispad råklaritsmousse, körsbär, viol & 100-årig balsamvinäger.